Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Sor, Paylaş, Öğren: techforum.tr

Diski, biri işletim sistemi dosyalarını içeren diğeri boş olacak şekilde iki bölüme nasıl bölebilirim?

kaanakalin34

Kayıtlı Kullanıcı
Selam, yakın zamanda Windows 10'un daha önce sahip olduğum bölümlenmiş D: sürücüsü yerine daha büyük bir C: sürücüsüne kurulduğunu fark ettim. Daha sonra bunları tek bir C: sürücüsünde birleştirdim, ancak şimdi onu boş alan bölümüne ve yalnızca işletim sistemi dosyalarını içerecek şekilde özel olarak yapılmış yeni bir D: sürücüsüne bölmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

500 GB SSD.

Windows, sizin için kullanılamayacak birkaç ekstra bölümle yüklenir.

Mevcut Sistem bölümünüz gerekenden daha büyük olacaktır.

Disk Yönetimi aracını kullanarak, işletim sistemi bölümünü ihtiyacınız olana küçültebilirsiniz. 120 GB iyi olabilir kullanımınıza bağlıdır. Bunu yaptıktan sonra tahsis edilmemiş bir bölümünüz olacak. Bununla yeni bir bölüm oluşturmanız yeterli.

Daha fazlasını da yapabilirsiniz. 2 bölümle, her klasörün Belgeler, İndirilenler, vb. Konumunu değiştirerek öğelerinizi işletim sistemi bölümünden taşıyabilirsiniz. Sadece sürücü harfini değiştirin. Her şeyi kopyalayacaktır.
Avantajı = sistemi yeniden yüklemeniz gerekirse, öğeleriniz etkilenmez. Bölümlerinizin görüntüsünü almak için Macrium Reflect'i ücretsiz edinin. İşinizi çok daha kolaylaştırır.