Dism hatası 87 "cleanup-image seçeneği bilinmiyor"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dildar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dildar

Kayıtlı Kullanıcı
WinPE'de şunu kullanmaya çalışıyorum:

Kod:
dism /image:d:\ /cleanup-image /restorehealth /source:d:\temp

Çevrimdışı bir görüntü üzerinde işlem yapmaya çalışıyorum ancak bu hatayı aşamıyorum:

Kod:
 "Dism error 87 “cleanup-image option is unknown”
Aynı işlemi hem Windows 8'de hem de ayrı bir Windows 10 kurulumunda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim.

Microsoft'un DISM ile ilgili bulabildiğim tüm makalelerini, birçok siteyi ve forum gönderisini inceledim; bu ve diğer sorunları çözmesi gereken aynı birkaç prosedür anlatılıyor ancak bunların yarısı işe yaramıyor gibi görünüyor.

Sözde 87 numaralı hata bir sözdizimi sorunu, ancak bu benim durumum için geçerli değil. Hata, /scanhealth, /checkhealth, /restorehealth gibi diğer seçeneklerde de ortaya çıkıyor, sadece /cleanup-image ile sınırlı değil. Bu soruna kanıtlanmış bir çözüm yok gibi görünüyor, varsa da çok gizli.

Önerileriniz var mı?

Selamlar,

WinPE ortamında çevrimdışı (offline) imajlarda `/RestoreHealth` komutu maalesef doğrudan desteklenmez. Hata 87'nin asıl sebebi komut dizimi değil, bu özelliğin çevrimdışı imajlarda kullanılabilir olmamasıdır.

Şu adımları deneyebilirsin:

1. **SFC Kullanımı:** Önce sistem dosyalarını şu komutla onarmayı dene:
`sfc /scannow /offbootdir=d:\ /offwindir=d:\windows`

2. **DSIM ile Manuel Onarım:** `/RestoreHealth` yerine `/Cleanup-Image` ile `/CheckHealth` kullanabilirsin. Eğer hala hata alıyorsan, WinPE üzerindeki DISM sürümü ile hedef imaj sürümü uyuşmuyor olabilir.

3. **Alternatif Yöntem:** Eğer amacın sadece imajı düzeltmekse, çalışan bir sistem üzerinden imajı bağlayıp (mount ederek) onarmayı deneyebilirsin.

WinPE'de `/RestoreHealth` komutunun çevrimiçi (online) sistemler için tasarlandığını unutmamak gerekiyor. İyi çalışmalar!

Bir noktayı açıklığa kavuşturmak istiyorum, komutu Windows 8 WinPE imajı içinde mi çalıştırdınız? Windows 8'den mi yoksa Windows 8.1'den mi bahsediyoruz? Windows 8 ve Windows 10 için DISM aracı arasında (en azından sizin kullandığınız bağlamda) büyük bir fark olmamalı. Komut için küçük harf mi kullanıyorsunuz yoksa doğru harfleri mi ("Online", "RestoreHealth", "Cleanup-Image", "CheckHealth", vb.) kullanıyorsunuz? Ayrıca bir indeks numarası da kullanmalısınız. Yorum göndermek yerine sorunuzu düzenleyerek açıklığa kavuşturmalısınız.