DLSS 4.5 etkinleştirildiğinde, NVIDIA grafik kartlarının performansı düşüyor?

sondefa

Kayıtlı Kullanıcı
DLSS 4.5 etkinleştirildiğinde, NVIDIA grafik kartlarının performansı %3 ila %20 oranında düşü...webp

Yeni DLSS 4.5 etkinleştirildiğinde, NVIDIA grafik kartlarının performansı %3 ila %20 oranında düşüyor.

Kısacası arkadaşlar:
Benim RTX 5080 ekran kartım var, arkadaşımın ise RTX 3090'ı var.
Şu anda ikimiz de Ace Shadows oynuyoruz ve inanılmaz yeni DLSS 4.5 teknolojisini test etmeye karar verdik.
Sözlerle anlatıldığında kulağa eğlenceli geliyor, aynı donanımda daha iyi görüntü kalitesi.
Ancak RTX 3090'da kare hızı 130'dan 83'e düştü.
Benim için ise kare sayısı 100'den 90'a düştü.

(Farklı grafik ayarlarında oynuyor olabileceğimiz ihtimaline karşı)

Makaleleri okuduktan sonra, 40. ve 50. serilerde performansın gerçekten %3-5 oranında düştüğü ve giriş gecikmesinin arttığı ortaya çıktı.
30. ve 20. bölümlerde her şey gerçekten kötü. Sadece kare hızı %15-30 düşmekle kalmıyor, aynı zamanda giriş gecikmesi de var, sanki kare sayacı 80 gösterirken siz 30 fps'de oynuyormuşsunuz gibi.

Yani, 20-30 serisi ekran kartlarını almayı planlıyorsanız ve hala desteklendiğini düşünüyorsanız, aldanmayın. Ne olacağını asla bilemezsiniz. Ekran kartı fiyatları yükselirken, birçok kişi bu kartları değerlendiriyor olabilir.

Bir Nvidia kullanıcısı olarak size şunu söyleyeyim: Eğer 50xx serisini karşılayamıyorsanız, diğer ekran kartlarını alın, ancak Huang'ın onlara hiç önem vermediğini unutmayın, hatta ham performansın daha yüksek ve fiyatların daha düşük olduğunu söyleyen Amuda markasını bile düşünebilirsiniz.

Eski 20 ve 30 serisi kartlarda FPS daha düşük çünkü DLSS 4.5, FP8 ile bir dönüştürücü kullanıyor, oysa 20 ve 30 serisi kartlarda yerel FP8 desteği yok, bu yüzden FP16-FP8 çevirisi kullanılıyor. 40 ve 50 serisi kartlarda ise performans düşüşü %3-10 civarında.

Yeni modelin eski haritalarda bile etkinleştirilmesine izin vermeleri bile yeterince iyi. Bunu tamamen engelleyebilirlerdi. Kullanıp kullanmamak herkesin tercihi.

TechFoumTR Blog Yazıları