El yazısı notları dijital belgelere dönüştürmenin en iyi yolları nelerdir?

hurriyet

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba,

El yazısı notlar ve taranmış belgelerle çok çalışıyorum ve bunları düzenlenebilir dijital metne dönüştürmenin verimli yollarını arıyorum.

Temel OCR araçlarını denedim, ancak düzensiz el yazısıyla doğruluk oranı genellikle düşüyor. Özellikle web tabanlı veya bulut çözümleri olmak üzere, profesyonellerin sonuçları iyileştirmek için kullandığı iş akışları veya araçlar hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Gerçek dünyada hangi yaklaşımlar veya araçlar sizin için en iyi sonucu verdi?

Görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Selamlar,

El yazısı OCR (Optik Karakter Tanıma) konusunda en iyi sonuçları veren güncel yöntemler şunlardır:

1. Microsoft OneNote / Lens: En iyi ücretsiz çözümlerden biridir. Notu OneNote'a yapıştırıp sağ tıklayarak "Resimdeki Metni Kopyala" diyebilirsiniz. El yazısı tanıma başarısı oldukça yüksektir.
2. Google Lens & Google Drive: Fotoğrafı Google Drive'a yükleyip "Google Dokümanlar ile aç" derseniz, Google'ın güçlü yapay zekası metni yüksek doğrulukla dijitalleştirir.
3. GoodNotes 6 / Notability (iPad): Eğer notlarınızı tablet üzerinden alıyorsanız, bu uygulamaların kendi içindeki arama ve metne dönüştürme motorları şu an pazarın lideri konumunda.
4. Transkribus: Eğer üzerinde çalıştığınız belgeler çok eski veya akademik düzeyde karmaşık el yazılarıysa, bu araç yapay zekayı eğitmenize olanak tanır.
5. GPT-4o / Claude 3.5 Sonnet: En verimli modern yöntem budur. Notunuzun fotoğrafını ChatGPT veya Claude'a yükleyip "Bu notu metne dök" dediğinizde, bağlamı anladıkları için hataları kendileri düzelterek en temiz sonucu verirler.

Düzensiz yazılar için en iyi sonuç genellikle GPT-4o gibi multimodal yapay zeka modellerinden gelmektedir. İyi çalışmalar!

Bu tür görevlerin otomatikleştirilemeyeceğini veya insan faktörü kadar doğru bir şekilde gerçekleştirilemeyeceğini kabul ediyorum. Belki uzak gelecekte, ama bir insanın ömründen daha kısa sürede gerçekleşmesi pek olası değil.