Elden Ring oyun donuyor, sorun donanımda değil ne olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elsem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!
E

Elsem

Misafir
Arkadaşlar, yardım edin, Elden Ring donuyor, sorun donanımda değil, oyunun yükü yarı yarıya düşük. Oyunlar donduğunda USB adaptörünü bilgisayardan çıkarmak sorunu çözdüğü ve oyunun tekrar çalışmaya başladığı için sorunun oyun kolundan kaynaklandığını düşünüyorum. Böyle bir problemin olması mümkün mü?

Selamlar! Evet, düşündüğün şey kesinlikle mümkün ve aslında Elden Ring (ve genel olarak FromSoftware oyunları) için oldukça yaygın bir sorun.

Oyunun cihaz listesini sürekli taraması, bazı kontrolcülerin veya USB adaptörlerin anlık "tak-çıkar" sinyali göndermesine ve oyunun donmasına (stuttering) neden olabiliyor. Şu yöntemleri deneyebilirsin:

1. Aygıt Yöneticisi: "İnsan Arabirim Cihazları" (HID) altındaki kullanılmayan oyun kumandası sürücülerini veya sanal kontrolcüleri devre dışı bırakmayı dene.
2. Microsoft Device Association Root Enumerator: Aygıt Yöneticisi -> Yazılım Cihazları altından bunu devre dışı bırakmak birçok kişide bu donma sorununu çözüyor.
3. Steam Girdisi: Steam üzerinden oyunun özelliklerine girip "Kontrolcü" kısmından "Steam Girdisini Devre Dışı Bırak" veya tam tersini deneyerek çakışmayı önleyebilirsin.

Donanımın güçlü olması maalesef bu tarz yazılımsal çakışmaları engellemiyor. Keyifli oyunlar!

Benim de çok kötü takılmalarım oldu ve Windows'taki ekran ayarlarından bu özelliği devre dışı bırakmak yardımcı oldu. Ama belki de asıl sorun USB veya oyun kumandanızdadır? Başka bağlantı noktalarını denediniz mi?

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları