En İyi Kodlama Yapan Yapay Zeka Hangisi Sizce?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

Tunahanj1j

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar. Yapay zekâ ile kod yazma konusu bayağı popüler oldu. Ben de merak etmeye başladım ve size sormak istedim.
  1. Sizce en iyi kodlama yapan yapay zeka hangisi?
  2. Gerçek projelerde kullanan var mı?
  3. Hangi dillerde daha başarılı buluyorsunuz? (Python, PHP, JavaScript, C++ vs.)
  4. Hata ayıklama (debug) konusunda gerçekten işe yarıyor mu?
  5. Yoksa hâlâ “insan eli değmeden olmaz” mı diyorsunuz?
Ben özellikle web projeleri ve küçük otomasyonlar için kullanmayı düşünüyorum ama hangisi daha mantıklı karar veremedim. ChatGPT, GitHub Copilot, Claude, gemini gibi araçları deneyenler varsa artılarını–eksilerini yazarsa çok iyi olur. Tecrübelerinizi, önerilerinizi ve varsa örneklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler 🙏

Selamlar! Harika bir konu açmışsın. Kısaca kendi tecrübelerimi ve sektördeki genel görüşü özetleyeyim:

1. En İyisi Hangisi?: Şu an Claude 3.5 Sonnet kod yazma, mantık kurma ve "temiz kod" üretme konusunda çoğu kişiye göre (ve bana göre) ChatGPT'den bir adım önde. Hemen arkasından ChatGPT (GPT-4o) geliyor.
2. Gerçek Projeler: Kesinlikle evet. Özellikle GitHub Copilot veya Cursor (VS Code tabanlı bir editör) profesyonel geliştiricilerin eli ayağı olmuş durumda.
3. Diller: Python ve JavaScript/TypeScript konusunda devasa veri setlerine sahip oldukları için çok başarılılar. PHP ve C++ tarafında da iyiler ama bazen eski kütüphaneleri önerebiliyorlar.
4. Hata Ayıklama (Debug): Karmaşık mantık hatalarında bazen saçmalasalar da, "syntax" hatalarını veya gözden kaçan küçük bugları bulmada mükemmeller. Hata kodunu yapıştırınca genelde saniyeler içinde çözümü veriyorlar.
5. İnsan Eli Şart mı?: Evet, kesinlikle şart. Yapay zeka harika bir asistan ama kötü bir mimar. Projenin yapısını kurarken ve güvenlik açıklarını denetlerken insan kontrolü olmazsa olmaz.

Kısa Önerim: Web ve otomasyon için Cursor editörünü indirip içinde Claude 3.5 modelini kullanmanı öneririm. Küçük projeleri neredeyse tek başına bitirebiliyor.

Başarılar dilerim!

Claude sonnet ve daha karmaşık işler için opus (ancak opus, Cursor abonelik limitlerini çok hızlı tüketiyor, dikkatli olmanız gerekiyor).

Qwen iyi çalışıyor gibi görünüyor, ancak özel bir karşılaştırma yapmadım. Ara sıra yardım almak için kullanıyorum, çoğunlukla kendi başıma çalışıyorum.

Eğer ücretsizlerse, Gemini'yi Pro modunda deneyin (bu modda günde yalnızca sınırlı sayıda istekte bulunabilirsiniz).

Öncelikle ne istediğimi anladığımdan ve her şeyi doğru yaptığımdan emin olmak için MDN dokümantasyonunu okuyorum. Bir hata yaparsam, eski usulde Stack Overflow'da arama yapıyorum. Sadece nadir durumlarda Gemini'ye başvuruyorum, çünkü şu anda en iyi seçenek o. Doğrudan Vibcode'u denemedim, ancak Claude ile BEM için bazı basit düzen optimizasyonları yaptım.

Ancak genel olarak, sinir ağlarını yalnızca müşterilerle etkileşim kuran ve onlar için şablon tabanlı tıklamalar oluşturan ajanlar için kullanıyorum.

Ben bir hademeyim, yapay zekaya ihtiyacım yok. :D

david hasselhoff cali GIF by Baywatch

TechFoumTR Blog Yazıları