Forum Sitelerinin Ne Kadar Eski Olduğu Gerçekten Önemli mi?

F.T.H

techforum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
10
Hit

“Forumun Yaşı Değil, İçeriği Önemli”​

1766488210079.webp

Forumlarda sık gördüğümüz bir yorum var:
“Bu forum yeni ya, tutmaz.”
Ama dur bir dakika… Gerçekten mesele bu mu?

Bir forumun iyi olup olmadığını kuruluş tarihiyle ölçmek artık pek mantıklı değil. İnternet değişti, kullanıcı alışkanlıkları değişti, beklentiler de değişti.

Eski Forum = İyi Forum Demek Değil​

Evet, yıllardır ayakta olan forumlar var. Saygımız sonsuz.
Ama kabul edelim ki bazı eski forumlara girince:
  • Son konu 2019’da açılmış
  • Sorular cevapsız kalmış
  • Mobilde site zor açılıyor
Böyle olunca “eski” olmasının pek bir anlamı kalmıyor açıkçası.

Yeni Forumlar Neden Daha Cazip?​

Yeni forumlar genelde:
  • Daha hızlı
  • Mobil uyumlu
  • Göze daha hoş
  • Konular daha güncel
En önemlisi de ilk gelen üyeler gerçekten değerli oluyor.
Yani “ben buradaydım” diyebileceğin bir ortam oluşuyor.

Forumun Kalbi Üyeleri ile Atar​

Bir forumu forum yapan şey:
  • Yardım eden insanlar
  • “Bu soruya ben cevap vereyim” diyen üyeler
  • Saygılı tartışmalar
  • Aktif moderasyon
Bunlar varsa forum yaşar. Yoksa 20 yıllık da olsa zamanla sessizliğe gömülür.

Google Bile Artık Yaşa Bakmıyor​

Arama motorları da şuna bakıyor:
  • Konular güncel mi?
  • İnsanlar yazıyor mu?
  • Cevaplar işe yarıyor mu?
Yeni ama dolu dolu bir forum, eski ama boş bir forumdan daha üstte çıkabiliyor.

Kısaca Özetlersek​

Forumun yaşı önemli değil.

İçerik varsa, muhabbet varsa, samimiyet varsa o forum yürür.

Gerisi sadece rakam.

Doğru bir ortam doğru başlıklar ve samimi ortam olmasa burada olmam diye düşünüyorum. Cidden samimi geliyor, argo yok vay efendim virgül koymamışsın olayı yok. İnsanlar bence burada net ve özgürce konuşup tartışabiliyor. Evet burası çok yeni henüz, şunu görebiliyorum net olarak. 1-2 sene içerisinde burası en aktif topluluk olacaktır. Başarılarınızı destekliyorum ve elimden geldiği kadar sitede aktif olmaya çalışıyorum.

Doğru bir ortam doğru başlıklar ve samimi ortam olmasa burada olmam diye düşünüyorum. Cidden samimi geliyor, argo yok vay efendim virgül koymamışsın olayı yok. İnsanlar bence burada net ve özgürce konuşup tartışabiliyor. Evet burası çok yeni henüz, şunu görebiliyorum net olarak. 1-2 sene içerisinde burası en aktif topluluk olacaktır. Başarılarınızı destekliyorum ve elimden geldiği kadar sitede aktif olmaya çalışıyorum.
Harbiden doğru yazmışsın @TerasKatı, eski forum sitelerini görüyoruz. Reklam reklam reklam, dalga dalga konular, yok git Google sor diyenler mi dersin, yapay zekaya sor diyenler mi dersin saçma sapan reklamlarla dolu olanları saymıyorum.

Techforum.tr benim için sempatik, reklamsız, kolay arayüz ve saygılı olan bir forum sitesi olarak aklımda kalan bir sitedir. Burada bunu belirtmek istiyorum ilk üyelerden biri olarak, techforumtr süper bir site kendi görüşüm budur. Eski forumlara da üyeliğim var ama dolandırıcılar çok var. Gerçek anlamda her şeyi ticarete dökmüşler.