HyperX Cloud 3 iade/değişim süreci tecrübem

tufitorino

Kayıtlı Kullanıcı
HyperX ürünlerinden hepsinde geçerli mi bilmiyorum fakat kendi iade/değişim sürecimi anlatacacağım. Çok basit bir şekilde halledildi. İade, değişim veya yeni ürün gönderimi nasıl olacak gibi soru işaretleriniz varsa işinize yarayacaktır.

Kulaklığı yaklaşık bir yıl önce indirimle satın aldım. Kullanmaya başladığım ilk zamanlar hiçbir sıkıntısı yokken aylar içinde kulaklığın sağ tarafından anlık cızırtılar, ses kapatıp açtıkça cızırtıların çoğalması gibi tuhaf bir arıza yaşadım.(radyo frekansı ayarlar gibi ses ayarlamayla uğraşıyordum.)
Garantiye göndermeye karar verdim önce aldığım firmanın müşteri hizmetlerini aradım. Bana "ürünü bize getirebilirsiniz fakat 1-1,5 ay gibi bir süreyle elinize anca gelir" dendi. Benim hatam bile olmayan bir sıkıntı için kulaklığa en az 1 aylığına veda etmek istemedim. Direkt HyperX sitesinden yetkiliyle iletişime geçtim (Biraz ingilizce gerekebilir site içi olmasa da mailleşmeler ingilizce olacak çeviri yardımıyla da yapabilirsiniz diye düşünüyorum.).

Birkaç mailleşme sonunda eski ürünü istemeden yeni ürünümün yola çıktığının haberini verdiler.

-İlk olarak google HyperX yazıp aşağıda ki siteye geliyorsunuz.

resim_2025-09-09_192857751.webp

-Ardından Support->Contact Support yazan yere tıklayıp görseldeki gibi bir ekrana geliyorsunuz.

resim_2025-09-09_193810047.webp

-İsminizi, yaşadığınız ülkeyi, derdinizi yazıyorsunuz. Sonra biraz sıra bekledikten sonra yazışarak müşteri hizmetleri/teknik destek hangi departmansa iletişime geçebilirsiniz (Ben 20-30 dk beklemiştim.)

Size birkaç prosedür gereği şeyler söylüyor.
Ürünü başka bir cihazda denediniz mi ?
Dongle söküp denediniz mi ? vs gibi.
Sizde tabi bu dediklerini kesinlikle deneyin belki de hiç uğraşmadan halledersiniz sorunu.

-Hepsini denediğinizi yinede sorunun devam ettiğini söyleyin mail adresinizi alıp forum oluşturuyor. Bundan sonra sadece mail üzerinden iletişime geçiyorsunuz. Size gelen ilk mail şu şekilde olmalı.
resim_2025-09-09_194528204.webp

-Bundan sonra ad soyad ve o günün tarihinin yazılı olduğu bir kağıtla ürünün fotoğrafını atın. (ben 3-4 tane farklı açılardan çekip yolladım.)

Cevap olarak:

resim_2025-09-09_194802595.webp

-Bu maile de cevabınızı isterseniz basit bir şekilde isterseniz yapay zeka yardımıyla yazın.

resim_2025-09-09_195216877.webp

En son bir mail daha geliyor onda sizden hiçbir şey istemiyorlar. Referans numarası verip ilerde bir sıkıntı yaşarsanız bu numarayla iletişime geçin diyorlar.
Tam olarak 3 saat sonra da Hp size bir mail gönderiyor "Sipariş ettiğiniz parça gönderildi." diye
Bundan sonra yapacak bir şey yok bekleyeceksiniz. (Kargo takip sürecini de ups ile hallediyorsunuz)
Herhangi bir ekstra ücret ödemediğimi de belirtmek istiyorum umarım birilerine yardımımız dokunur.

TechFoumTR Blog Yazıları