İş bilgisayarında nasıl oynanır?

muhammedbuyuk

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, aynı bilgisayarda hem çalışıyorum hem de oynuyorum. Ara sıra yeni yazılım veya oyun yüklemek eskisini bozuyor ve beni Windows'u ve programları yeniden yüklemek zorunda bırakıyor. Bu durumdan hoşlanmıyorum.
Şu anda bu sorunu çözmek için iki seçeneğim var:
1. Windows'ta sanal kullanıcılar. Dürüst olmak gerekirse, kullanıcıların birbirinden ne kadar izole olduğunu tam olarak anlayamadığım için bunun sorunu çözüp çözmeyeceğinden emin değilim.
2. İki Windows sistemini yan yana çift önyükleme yapmak. Bana en uygun seçenek bu gibi geliyor, ancak daha büyük bir SSD almam gerekecek.
Neyse, atladığım herhangi bir seçenek varsa veya sizin önerileriniz varsa, duymaktan çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

Her şeyden önce şunları öneririm:
1. Windows'tan "gereksiz" şeyleri kesmeye çalışmayın, çünkü çoğu durumda bunlar bir sonraki güncellemeyle geri döner ve bir şeyler bozulur;
2. Windows'u Linux'taki gibi özelleştirmeye çalışmayın, bozulmanın etkisi aynıdır;
3. Mümkünse, Winrar yerine 7zip gibi daha hızlı olan ücretsiz programlar kullanın;
4. Programları kaldırırken dosyalar kayıt defterinde ve diğer yerlerde kalır, bu nedenle programın geride hiçbir şey bırakmadığından emin olmak için Revo Uninstaller'ı kullanmanız gerekir;
5. Mümkünse, kesinlikle ihtiyacınız olmadığından emin olmadığınız sürece kurulumdan sonra programları güncellemeyin. İstisnalar güvenlik yamaları, antivirüs, ekran kartı sürücüleri, yonga seti ve bilgisayar donanımıyla ilgili her şeydir (ancak ekran kartının çok sık güncellenmesi gerekmez).
6. Sistem sürücüsüne gerektirmeyen oyun ve programlar yüklemeyin. (program dosyaları) Ayrı bir disk oluşturun, orada Oyunlar - 2025 gibi bir klasör oluşturun ve oyunları oraya koyun, aynısını programlar için de yapabilirsiniz, ben bu yöntemi birkaç yıldır kullanıyorum, belki işe yarar.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları