Isı dağıtıcısı olmayan RAM'ler için RAM soğutma pedleri?

sametferda

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba.

İlk oyun bilgisayarımı toplamayı planlıyorum ve 32 GB DDR5 RAM (5600 MHz, CL46) için oldukça iyi bir fırsat buldum. Ancak RAM'in kendi soğutucusu yok ve bunun bir sorun olup olmayacağından emin değilim. Bazı online satış sitelerinde soğutucusuz RAM modülleri için soğutucular buldum. Bunlar işe yarar mı yoksa sorunlara yol açabilir mi?

Kasanın içinde bir miktar hava akışı olduğu sürece, RAM'in soğutucuya ihtiyacı olmayacaktır. Bu yüksek zamanlama değerlerinde muhtemelen 1.1V'ta çalışacak ve bu nedenle çok az ısı üretecektir. Bu tür bir soğutma çözümü, ancak bu bellek modüllerini örneğin CL32 veya benzeri bir değerle 6000MHz'e manuel olarak hız aşırtmayı planlıyorsanız önem kazanır. Bu durumda, yaklaşık 1,35V'a ihtiyacınız olacak bu da bellek modüllerinin daha fazla ısı yaymasına neden olur ve böyle bir soğutma çözümü olmadan doğal olarak aşırı ısınmaya başlayacaklardır.

Hız aşırtma yapmayı düşünmüyorsanız hemen sipariş vermeyin derim. Takın ve bilgisayarınızı normal şekilde kullanın. İlk gün, HWinfo gibi bir programla RAM sıcaklığını izleyebilirsiniz. Çok yüksekse, daha sonra bir soğutucu sipariş edebilirsiniz. Sıcaklıklar zaten iyiyse, kendinize biraz para tasarrufu sağlamış olursunuz.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri