Bakın ben de Marvel filmlerinden bıktım, ya siz çabalayın ya da ben bu sefer sonsuza dek vazgeçeyim, çünkü çok az istisna dışında hepsi aynı kalıpla yapılmış. Fakat görüyorsunuz, aksiyon filmleri Marvel Sinematik filmleri gibi değil, çünkü basit hikayeleri olsa bile hepsinin kendine has bir kişiliği var, örneğin, John Wick, diyelim ki Hızlı ve Öfkeli'den çok farklıdır veya Görevimiz Tehlike 007'den farklıdır. Ama en azından kahramanların her zaman kendine özgü özellikleri olduğu 80'ler ve 90'ların eski aksiyon filmlerinden de bahsedebilirim.
Sylvester Stallone genellikle toplumun dışında kalmış kahramanları veya toplumun kenarlarındaki kişileri canlandırır, Arnold Schwarzenegger kişisel nedenlerle savaşan ve gerçek adalet için savaşmayan kahramanları canlandırır, Bruce Willis diğerlerinden daha insan ve daha zayıf olan kahramanları canlandırır, Steven Seagal tek başına kazanmayan, ancak arkadaş ve meslektaş edinmek zorunda kalan ve hatta diğer suçlularla uzlaşmaya zorlanan kahramanları canlandırır, vb. Yani izlediğiniz herhangi bir aksiyon filminde, mümkün olduğunca çok sayıda karakteri tanıtmayı düşünen ve bu yüzden de sonu hep aynı olan hikayeyi basitleştirmek zorunda kalan birçok süper kahraman filminden farklı olarak, hepsinin aynı olma riski asla yoktur.