Kulak içi oyun kulaklıkları, tercihen kablosuz.

kollecim

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Kafamın büyüklüğünden dolayı motosiklet kaskımla bile zorlanıyorum. Uzun süre oyun oynadıktan sonra başım ağrıdığı için HyperX Cloud Flight kulaklıklarımı kullanmayı bırakmayı düşünüyorum. Baktım ama pek fazla seçenek bulamadım.

Aklımda Redmi 5 Pro Gaming kulaklıklar vardı ama bir süre önce reklamı yapılmış olmasına rağmen satışta bulamadım.

Anakartın Bluetooth'unu ve telefonum için kullandığım Redmi Buds'ı denedim, ama gerçekten çok zorlandım. Hiçbir şekilde çalıştıramadım, çekmecede unuttuğum eski Creative Outlier kulaklıkları da denedim ama işe yaramadı.

Çok pahalı olmayan önerileriniz var mı?

Selamlar, kafa yapısı nedeniyle kulak üstü kulaklıklarda bu sorunu yaşaman çok doğal. PC'de standart Bluetooth kulaklık kullanmak "gecikme" (latency) nedeniyle oyunlarda tam bir işkencedir, yaşadığın sorun bu yüzden.

Sana 2.4GHz USB Dongle (alıcı) ile çalışan modellere bakmanı öneririm. Bu sayede kablosuz olmasına rağmen gecikme yaşamazsın. İşte birkaç bütçe dostu ve orta seviye öneri:

1. Soundcore VR P10:Meta Quest için çıksa da PC'de mükemmel çalışır. Kendi USB-C dongle'ı ile gelir, gecikme sıfıra yakındır. Fiyat/performans olarak en iyi seçeneklerden biri.
2. Razer Hammerhead Pro HyperSpeed: Bir tık daha pahalı olabilir ama direkt oyuncular için üretilmiştir ve dongle desteği vardır.
3. Blackshark V2 Pro (Kulak içi versiyonu): Razer'ın yeni çıkardığı kulak içi modellerine de göz atabilirsin.
4. Kablolu Alternatif: Eğer "kablosuz şart değil" dersen, KZ markasının (örneğin KZ ZSN Pro) gibi IEM kulaklıklarını bir adet uzatma kablosuyla kullanabilirsin. Ses kalitesi kulak üstü kulaklıkları aratmaz.

Redmi Buds gibi cihazlar oyun için uygun kodaklara (AptX Low Latency gibi) sahip olmadığı için PC'de hep üzecektir. Dongle'ı olan modellere yönelmen en sağlıklısı olur.

Arkadaşım bana Creative Zen kulaklıklar getirdi, FX ses efektleri falan olan bir şey, aradığınız Redmi 5 Pro'ya benziyorlar! Beğenebilirsiniz ya da SoundPEATS'e bir göz atın, şu sıralar çok popüler oldular!

Yaklaşık bir yıl önce çok araştırma yaptım ve en azından aradığım kadarıyla, düzgün bir şey bulamadım. Bluetooth kullanmayan bir şey arıyordum çünkü çok fazla gecikmeye neden oluyor. Bazı Sony modelleri ve diğerlerini buldum, ama gerçekten ilgi çekici bir şey yoktu. Sonunda, kablosuz HyperX Cloud II kulaklıkları tercih ettim ve çok memnunum.

Xiaomi'nin ürünleri, Bluetooth gecikmesini önlemek için PC/mobil cihaz için bir alıcıyla birlikte geliyor, bunlar fena görünmüyor.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları