Minecraft PS5'te çalışmıyor?

goremefairyland

Kayıtlı Kullanıcı
Yakın zamanda Minecraft aldım ve arkadaşlarımla çevrimiçi oynamak istiyorum. Maalesef hiçbir şey çalışmıyor. Üç farklı Microsoft hesabı denedim, hatta tamamen yeni bir hesap oluşturdum ve tüm Wi-Fi (GHz) ayarlarımı sildim, vs. Diğer PS5'lerde giriş yaptığımda (sunuculara katılma vb.) her şey sorunsuz çalışıyor, ancak benimkinde çalışmıyor. Gerçekten yardıma ihtiyacım var, yoksa paramı boşa harcamış olacağım. Şimdiden teşekkürler :)

Sorunun şu anda konsolunuzda veya bağlantınızda olma olasılığı çok düşük, çünkü Microsoft şu anda büyük sunucu sorunları yaşıyor. Bu durum sadece Xbox'ı değil, PlayStation'daki Minecraft da dahil olmak üzere Microsoft oturum açma bilgisi gerektiren tüm hizmetleri etkiliyor.

Resmi durum: Uygulamalar ve mobil cihazlar için gösterge şu anda kırmızı renkte olup, bu da büyük bir kesinti anlamına gelmektedir.

Ne çalışmıyor? PS+ üyeliğiniz var mı? Eğer sorun Microsoft hesabınızla ilgiliyse, sizi rahatlatabilirim: Ben de aynı sorunu yaşıyorum.

PS5’te bazen önbellek takılıyor. Güvenli moddan “Cache temizleme ve veritabanı yeniden oluşturma” yapmayı deneyin. Ben başka bir oyunda benzer takılma yaşamıştım, düzelmişti. Ayrıca oyunu tamamen silip tekrar indirmek bazen eksik dosya sorununu çözüyor. Güncelleme sonrası başladıysa dosya bozulmuş olabilir.

Siteyi gezerken denk geldim. Bende de aynı sorun var. Özellikle oyunu uyku modundan sonra açınca siyah ekranda kalıyor. PS5’i tamamen kapatıp tekrar açınca düzeliyor ama kalıcı çözüm değil. Bir ara lisans yenileme yaptım, 1-2 gün sorun çıkarmadı. Belki sunucu taraflıdır diye düşündüm.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri