Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Minecraft'ta aşırı yüksek GPU kullanımı mı?

RobloXcu

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba,

İki gün önce bir arkadaşımla (modlu) yeni bir sunucu kurdum. Sadece 1.21.11 sürümünde küçük bir mod paketi (mod listesinin ekran görüntüsünü ekledim) ve shader gibi GPU'yu çok zorlayacak hiçbir şey eklemedim. Sorun şu ki, GPU sürekli olarak %60-80 kullanımda çalışıyor ve çok ısınıyor, oysa normalde %10-20 civarında olması gerekiyor. Tüm kaynak paketlerini devre dışı bıraktım, ancak bu da sorunu çözmedi. Distant Horizons modundan render işlemini tamamen devre dışı bıraktığımda kullanımın önemli ölçüde düştüğünü keşfettim. Ama o zaman bile, GPU hala %30-40 kullanımda çalışıyor, bu da hala çok yüksek. (GPU'nun bununla ne ilgisi olduğunu hiç anlamıyorum chunk oluşturma CPU tarafından yapılmıyor mu?) Sorun, vanilla 1.21.11 oynadığımda ortaya çıkmıyor. Bu nedenle mod paketiyle ilgili olmalı. Bunun da ötesinde, Twitch'te oyun yayını yapıyorum, bu da elbette işlemci kullanımını daha da artırıyor. Şu anda, OBS çalışırken de kullanım son derece yüksek, bu da sorunun Minecraft'a özgü değil, daha genel bir sorun olduğunu düşündürüyor. ChatGPT artık bana yardımcı olamadığı için burada deniyorum. Sürekli yüksek sıcaklıklar (70-80°C arası) ve yüksek güç tüketimi elbette ideal değil. Umarım burada birileri sorunu tespit edebilir. Bir şey daha FPS'yi 150'ye sınırladım, bu yüzden GPU sınırında çalışmıyor.

Bu arada, yüksek doluluk oranı ve 70 ile 80 derece arasındaki sıcaklıklar kötü bir şey değil.

Günümüzde yayın akışı genellikle grafik kartı üzerinden gerçekleşiyor çünkü bu şekilde daha yüksek performans sağlanıyor.

O zaman, eğer bu sizi rahatsız ediyorsa, hangi modun buna neden olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor.

Konuyu okuyanlar
4 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri