Msi x870e karbon wifi anakart konnektör sorusu?

kuryesemih

Kayıtlı Kullanıcı
Günaydın, bir msi x870e carbon, bir rtx 5090 ve bir corsair hx1500i 2025 psu'm var. Anakartın alt kısmında ekstra 8 pinli bir konnektör olduğunu fark ettim. Etrafımda okuduğumda bunun çoklu gpu veya çok enerji tüketen gpu durumlarında "ekstra enerji" için bir konnektör olduğunu okudum. Enerji tüketen gpu'nun gerçekte ne anlama geldiği hiçbir yerde veya hiçbir şekilde belirtilmemiş ve 5090'ım 12v-2x6 kablosuyla mükemmel çalışsa bile enerji tüketen gpu'ya girdiğini düşünüyorum... Sisteme mümkün olduğunca fazla enerji veya kararlılık sağlamak istiyorum. Psu'mun paketinde 6 + 2 pin ve diğer ucu 8 pin olan başka Pcie kablolarım var.

Merak ettiğim şey, bu nedenle 6 + 2'yi anakart konnektörüne ve 8 pini psu'ya takmanın uygun olup olmadığı. Anakartın fotoğrafını bırakıyorum. Teşekkürler.

Msi x870e karbon wifi sorusu.webp

Ekstra güç kaynağı sadece hız aşırtma durumunda gereklidir, hem sol üstteki konektör hem de alttaki, sadece üst düzey anakartlarda bulunan ve artık çoğu durumda işe yaramayan, çünkü CPU'lar fabrikada ayarlanmıştır ve artık OC yapmanın bir anlamı yoktur.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları