Neden Mekanik Klavye Satın Almak İsteyebilirsiniz?

saimhincal14

Kayıtlı Kullanıcı

Neden Mekanik Klavye Satın Almak İsteyebilirsiniz?​

Neden Mekanik Klavye Satın Almak İsteyebilirsiniz.webp

Yağlama anahtarlarından, basma sesinden ve benzeri şeylerden hiç bahsetmiyorum bile. Çünkü bu konuda size istediğinizden daha fazlası söylendi. Bugün sadece ticari sebepler olacak.

Mekanik klavyeler hakkındaki söylemler genellikle klavyede yazma hissini en üst düzeye çıkarma bağlamında yürütülür ve konular "Burasını yağladım, şurasını ses yalıtımı ekledim, şimdi tık-tık sesi derin, önceden de kötü bir tık-tık sesiydi, çok kötü bir tık-tık sesiydi." gibi olur. Bu nedenle, ilgisiz bir kişi için bu hareket çoğu zaman "birinin yapacak daha iyi bir şeyi yok" gibi görünür.

Ve eğer bu tarz bir karmaşaya ilginiz yoksa neden mekanik bir klavye isteyebileceğinizi anlatan bir makale yazmak istedim. Bazen mekaniğin artıları kısmında doğru ama pratik açıdan işe yaramayan şeyler yazıyorlar. Ben de bunları yapmamaya çalışacağım. Örneğin, uzun kullanım ömrü. Ne olmuş yani? Membranı olan biri yenisini alabilir, piyasada bolca var.

Veya tuş devri (KRO) - aygıt yazılımı tarafından doğru şekilde tanınan, aynı anda basılan maksimum tuş sayısı. Söylentilere göre, ucuz klavyeler için küçük, pahalı (ve genellikle mekanik) klavyeler içinse tam (NKRO) olabilir - yani tüm tuşlara aynı anda basabilirsiniz ve tüm basışlar kaydedilir.
Çoğu insanın hiç karşılaşmadığı, hatta duymadığı bir sınırlama.

Genel olarak, klavyenin bir enstrüman olarak sunduğu üç pratik avantajdan bahsetmeye çalışacağım. Herkesin bunlara ihtiyacı olmayabilir ve hepsine de ihtiyacınız olmayabilir. Ama en azından listelediğim her şeyin "şarap tadı notaları" ile ilgili olmayacağına söz veriyorum.

Tetik kuvveti sizin takdirinize bağlıdır​

Klavyede bütün gün yazı yazdıktan sonra kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, belki de bu bir şeyi değiştirmek için bir sebeptir. Tipik anahtarların çalıştırma kuvveti 50-60 gramdır (fizik bilginiz varsa santinewton). Dizüstü bilgisayar klavyeleri de mevcuttur, sadece daha kısa bir vuruşa sahiptirler. Mekanik anahtarlar 20 grama kadar çıkabilir. Daha doğrusu, 30 gramlık MX anahtarlar ve 20 gramlık düşük profilli Choc V1 anahtarlar gördüm. Anahtarları sökmeyi sevenler yayı değiştirebilir ve daha da azına sahip olabilirler, ama çılgın elleri bir kenara bırakalım.

Mekaniği özel bir seçkincilik planı olmadan aldım ve gerçekten çok keyif aldım. Metin yazmak çok daha keyifli hale geldi. Eski klavye 19 yıllık hizmetten sonra yasal olarak emekliye ayrıldı.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları