saimhincal14
Kayıtlı Kullanıcı
- 20
- 26
- 5
Neden Mekanik Klavye Satın Almak İsteyebilirsiniz?
Yağlama anahtarlarından, basma sesinden ve benzeri şeylerden hiç bahsetmiyorum bile. Çünkü bu konuda size istediğinizden daha fazlası söylendi. Bugün sadece ticari sebepler olacak.
Mekanik klavyeler hakkındaki söylemler genellikle klavyede yazma hissini en üst düzeye çıkarma bağlamında yürütülür ve konular "Burasını yağladım, şurasını ses yalıtımı ekledim, şimdi tık-tık sesi derin, önceden de kötü bir tık-tık sesiydi, çok kötü bir tık-tık sesiydi." gibi olur. Bu nedenle, ilgisiz bir kişi için bu hareket çoğu zaman "birinin yapacak daha iyi bir şeyi yok" gibi görünür.
Ve eğer bu tarz bir karmaşaya ilginiz yoksa neden mekanik bir klavye isteyebileceğinizi anlatan bir makale yazmak istedim. Bazen mekaniğin artıları kısmında doğru ama pratik açıdan işe yaramayan şeyler yazıyorlar. Ben de bunları yapmamaya çalışacağım. Örneğin, uzun kullanım ömrü. Ne olmuş yani? Membranı olan biri yenisini alabilir, piyasada bolca var.
Veya tuş devri (KRO) - aygıt yazılımı tarafından doğru şekilde tanınan, aynı anda basılan maksimum tuş sayısı. Söylentilere göre, ucuz klavyeler için küçük, pahalı (ve genellikle mekanik) klavyeler içinse tam (NKRO) olabilir - yani tüm tuşlara aynı anda basabilirsiniz ve tüm basışlar kaydedilir.
Çoğu insanın hiç karşılaşmadığı, hatta duymadığı bir sınırlama.
Genel olarak, klavyenin bir enstrüman olarak sunduğu üç pratik avantajdan bahsetmeye çalışacağım. Herkesin bunlara ihtiyacı olmayabilir ve hepsine de ihtiyacınız olmayabilir. Ama en azından listelediğim her şeyin "şarap tadı notaları" ile ilgili olmayacağına söz veriyorum.