Oyun dizüstü bilgisayarı tavsiyesi?

murat bey

Kayıtlı Kullanıcı
Eşim oyun dizüstü bilgisayarı almak istiyor. Masaüstü bilgisayar istemiyor. Bir şeyler bulmamız gerekiyor. Bütçe 90 bin TL'ye kadar. Uzun zamandır bunu düşünüyordu ama fiyatlar hızla yükseliyor, muhtemelen çok geç olmadan satın alması gerekiyor.

Ekran 17 inç, 2k-4k.
RAM 32+
SSD 2TB+

Ekran kartı ve işlemci burada biraz karmaşık, diyor, sadece MMORPG'lerle ilgileniyor. Yani, teorik olarak en önemli şey, orta seviye bir ekran kartıyla birlikte işlemci performansı. Muhtemelen 5070ti ve 9700x gibi bir şey. Daha büyük bir bütçe mümkün diye düşünüyorum, ama o zaman ne için para ödediğinizi anlamanız gerekiyor.

MSI Vector veya Asus Strix G16 anakartlardan birini tercih edebilirsiniz. Ekran kartı olarak 5070 Ti kullanıyorum.

Aynı fiyat aralığında Asus daha iyi, ancak MSI genellikle biraz daha ucuz.

Intel'den alın, dizüstü bilgisayarlardaki Ryzen berbat.

Asus ROG Strix G18 veya Scar gibi 18 inçlik dizüstü bilgisayarları değerlendirmenizi öneririm. Minimum 5070ti ekran kartı önerilir, ancak biraz daha fazla ödeyip 5080'i tercih etmek daha iyidir.

Hemen hemen tüm dizüstü bilgisayarlar tek bir işlemciyle gelir, üst düzey modellerde, daha yeni bir sürüm piyasaya sürülmediği sürece, Ultra 9 275HX bulunur. Daha uygun fiyatlı modellerde daha basit Intel seçenekleri vardır. X3D ibaresi olmayan AMD işlemcili dizüstü bilgisayarları kesinlikle düşünmeyin.

Ancak, X3D sürümlerine sahip AMD işlemcili dizüstü bilgisayarlar da mevcuttur. Asus'tan sadece 16 inçlik seçenekler gördüm, ancak onları bile bulmak oldukça zor ve fiyatı çok yüksek. Bence 5 fps'lik bir fark buna değmez.

Ayrıca, kendiniz satın alıp hepsini kurmak daha ucuz olduğu için, ek SSD ve bellek içermeyen temel bir model almanızı öneririm.

TechFoumTR Blog Yazıları