Oyun dizüstü bilgisayarında iyi performans için nasıl kurulum yapılır?

superalem

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, birkaç gün önce ilk oyun dizüstü bilgisayarımı aldım. ASUS V16-16 (GeForce RTX 5060, Intel Core 5, 16 GB ram, 500 GB SSD) ve bu benim ilk oyun dizüstü bilgisayarım ve bu konuda oldukça yeniyim.

Temel kurulumu tamamladım, ancak iyi bir performans için dizüstü bilgisayarı nasıl doğru şekilde yapılandırabileceğim konusunda bazı faydalı ipuçlarına ihtiyacım var.

Benim için önemli olan şey ne olurdu?

Değiştirmem gereken önemli ayarlar. Gerekli yazılım veya sürücüler. Oyunlar performansını iyileştirme ipuçları (FPS, sıcaklıklar vb.) Pil ve ısı yönetimiyle ilgili tavsiyeler.

Bunu ağırlıklı olarak oyun oynamak, eğitimim için küçük belgeler düzenlemek (örneğin rapor yazmak vb.) ve genel amaçlar için kullanacağım.

Her türlü yanıt ve tavsiye için minnettarım.

Genellikle, oyuna bağlı olarak GPU ayarlarını düşürmeniz gerekecektir. Tam güç yalnızca eski oyunlarda mümkündür. Rehberlik için YouTube videolarına bakabilirsiniz, ancak sonuçta bu çoğunlukla bilgi ve deneme yanılma meselesidir. Oyun oynarken, arka planda çalışan işlem sayısını kesinlikle en aza indirmelisiniz. Tarayıcınızda 20 sekme açık olması faydalı değildir.

Sıcaklık kontrolüne gelince soğutma sistemi yılda bir kez iyice temizlenmelidir (bu benim için en iyi aralık olduğunu kanıtladı). Bunu elektrikli süpürgeyle değil, basınçlı hava ile yapmalısınız. Bunu yaparken fanları yerinde tutmalısınız, aksi takdirde kötü sonuçlanabilir.

Bu tür cihazlarda pil, A noktasından B noktasına giderken geçici bir yedekleme görevi görür tam performansa erişmek için her zaman bir elektrik prizine ihtiyacınız vardır. Bu da pilin 2-3 yıl sonra bitmesine neden olur. Masaüstünde çalışırken ekran parlaklığını düşürerek, güç tasarrufu modunu etkinleştirerek ve "lütfen prize takın" uyarısı görünene kadar pili kullanarak bunu bir nebze olsun hafifletebilirsiniz.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri