Oyun bilgisayarım bir süredir düzenli olarak çöküyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bilser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bilser

Kayıtlı Kullanıcı
Oyunlar bilgisayarım bir süredir düzenli olarak çöküyor. Genellikle açtıktan yaklaşık 10 dakika sonra çöktüğü ve daha sonra (çoğu zaman) tekrar çökmediği için beni hiç rahatsız etmiyordu. Ama şimdi onu satmak istiyorum ve bu nedenle sorunu çözmek istiyorum.

Olay günlüğünde, her zaman 41 olay kimliğiyle etiketlenir ve kaynak olarak "Çekirdek Gücü" listelenir.

Ayrıntılar bölümünde şu ifadeler yer almaktadır:

Oyun bilgisayarım bir süredir düzenli olarak çöküyor

ekran kartı sürücüsünü yeniden yükleyerek ve bilgisayarı yeniden başlatarak sorunu çözmeyi denedim, ancak hiçbir faydası olmadı. Başka bir fikri olan var mı?

Kernel Power hatası, bilgisayarınızın güç kaynağı sorunları yaşadığı veya işlemcinin bir nedenden dolayı acil durum kapatma işlemini tetiklediği anlamına gelir.

Ancak, güç kaynağı sorunlarının çeşitli nedenleri olabilir. Örneğin, kararsız bir güç kaynağı ünitesi veya sistem çalışırken kullanıcının güç düğmesine basması (bilgisayarın artık yanıt vermediğini düşünüyorsanız bu kesinlikle olabilir).

Eğer bu durum, bilgisayarın artık yanıt vermediğini (örneğin donduğunu) düşünerek güç düğmesine basmanız sonucu tetiklendiyse, bu neden değil, bir sonuçtur ve bu durumda, bu hata kayıtlarından önce olay görüntüleyicisinde en az bir veya hatta birkaç başka hata kaydı bulacaksınız.

Lütfen sadece genel bakış sayfasına bakmayın, aynı zamanda sol bölmedeki Windows Günlükleri -> Sistem veya Uygulama altındaki olay günlüklerini de kontrol edin. Orada olaylar kronolojik olarak görüntülenecektir. Mümkünse o günleri paylaşın kontrol edelim.

Yani, benim anladığım kadarıyla, 56, 161 ve ardından 41 numaralı olaylar her zaman bu sırayla gerçekleşiyor.

Arkadaşlar şuan bende ayarlara girdim ve "bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğini seçtim.
Bilgisayarı yeniden başlatmanın sıfırlamanın hatayı gerçekten düzelttiği tek bir örneği bile hatırlamıyorum.

Sadece Windows 11'de benzer bir özellik bulunur ve bu özellik genellikle tam bir yeniden yükleme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Bu nedenle, eski bölümleri silerek Windows'u yeniden yükleyin.

Konuyu okuyanlar
18 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri