R7 7800X3D için anakart?

Umudb

Kayıtlı Kullanıcı

R7 7800X3D için anakart​

Bu biraz saçma bir soru olabilir, ama beni yeni AMD anakartları hakkında bilgilendirebilir misiniz? 7800x3D için bir anakart seçmek istiyorum. Şimdilik ASUS PRIME X870-P Wi-Fi'da karar kıldım. 2 SATA sürücüsü var ve en az 2 NVMe sürücüsünün çalışması gerekiyor. En hızlı SSD, PCIE4 destekli 980 Pro, diğerleri ise 970 Evo Plus ve normal 980.

Bu yonga seti hakkında okuyorum ve hatların nasıl düzenleneceğini anlayamıyorum. Anladığım kadarıyla, 4. yuvaya bir NVMe bağlandığında SATA bağlantısı kesiliyor, ancak başka NVMe'ler çalışırken ekran kartından hat almıyorlar mı?

Yoksa daha iyisi mi var? ASUS PRIME X870-P Wi-Fi'yi buldum. 9070xt ekran kartı Şu anda 7 5800x'te bir AM4 kullanıyorum ve çevre birimlerinde hiçbir sorun yok. Hatta bir PCIe adaptörü aracılığıyla üçüncü bir NVMe'yi bile kolayca taktım, her ne kadar oldukça sınırlı bir adaptör olsa da. Bu konfigürasyonda bile SATA portlarım çalışmaya devam ediyor. Hepsinden emin değilim ama ikisi kesinlikle çalışıyor.

MSI B850M GAMING PLUS WIFI'ı tavsiye ederim; performansı mükemmel. Güç dağıtımı doğru ve hatlar mükemmel. (Gerçi ben beyaz kutulu bir sistem için almıştım.)

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları