İyi günler, önceki bilgisayarımdan önce ASUS TUF Gaming B650-E Wifi, sonra da ASUS TUF Gaming B850-E Wifi anakart kullandım. Her iki anakartta da, Aygıt Yöneticisi'ndeki Ağ Bağdaştırıcıları altında listelenen Realtek 2.5 Gbe Family Gaming denetleyicisinden kaynaklanan, Valorant gibi oyunlarda sık sık CPU kullanımında ani yükselmeler yaşadım. Bu yükselmeler ancak bu aygıtı devre dışı bıraktıktan sonra ortadan kayboldu. Bunun muhtemelen anakartta kullanılan Realtek RTL8125 çipinden kaynaklandığını düşünüyorum. Şimdi ise Realtek RTL8125 yerine Intel I226-V işlemci kullanan ASUS ROG STRIX B850-F-Gaming anakartı almayı düşünüyorum.
Burada bu anakarta (tam olarak aynı anakart olması gerekmiyor, sadece bu ağ modeli) sahip olan ve Intel I226-V ile takılma (GPU/CPU kare zamanı takılması) olup olmadığını söyleyebilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler.
İşlemci: R7 7800X3D
GPU: RTX 5070 12GB
ram: 2x16GB 6000 MT/s CL 30
Güç Kaynağı: 850 Watt Corsair
Burada bu anakarta (tam olarak aynı anakart olması gerekmiyor, sadece bu ağ modeli) sahip olan ve Intel I226-V ile takılma (GPU/CPU kare zamanı takılması) olup olmadığını söyleyebilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler.
İşlemci: R7 7800X3D
GPU: RTX 5070 12GB
ram: 2x16GB 6000 MT/s CL 30
Güç Kaynağı: 850 Watt Corsair