Merhaba sevgili topluluk
Bilgisayarımla ilgili çok ciddi sorunlar yaşıyorum.
RX 9070 XT ekran kartımın neden sürekli çöktüğünü anlamaya çalışarak bir yıl geçirdim; maalesef hala çöküyor ve iade de mümkün değil.
Aşağıdakiler yüklendi.
Biraz daha yüksek turbo basıncı ve TDP performansına sahip Ryzen 7 9700x
32 GB DDR5 Gskill Trident Neo 6000 MT
AMD B650 Eagle AX Gigabyte
850W Corsair tam modüler güç kaynağı
nzxt h9 Elite
1 TB NVMe M2 SSD
Soğutma, özel olarak tasarlanmış 360 mm + 240 mm'lik bir sıvı soğutma sistemi ile sağlanmaktadır.
GPU hala hava soğutucu ile birlikte.
İşlemci maksimum 70-80 dereceye kadar ısınıyor ki bu kabul edilebilir aralıkta.
Şimdi gelelim sorunuma.
Performansta en ufak bir artış olduğunda ekran kartı çöküyor; ekran kararıyor ve ardından bilgisayar ya yeniden başlatılıyor ya da hiç yeniden başlatılmıyor.
İlk başta kablolardan kaynaklandığını düşündüm, çünkü daha önce sadece bir Y kablosu kullanıyordum. İki adet 8 pinli kablo alarak sorunu çözdüm. Sonra, garip bir şekilde, bir süre sorunsuz çalıştı. Şimdi, yaklaşık bir haftadır, bilgisayar tekrar çöküyor. AMD Adrenalin olmadan, 9 Mart 2025 tarihli eski sürücüyü yüklemeyi denedim. Bununla birlikte, bilgisayar iki gün boyunca sorunsuz çalıştı, ancak bugün Valorant oynarken tekrar çöktü.
Bilgisayarım haftada yaklaşık 20 kez çöküyor.
Dürüst olmak gerekirse, bu saçmalıklardan bıktım; öte yandan, bana zaten ikinci bir yedek kart verildi...
Daha ucuz olan dizüstü bilgisayarlar gönderildi, ne yazık ki aynı sorun devam ediyor.
Bir yerde haritayı yeniden boyamanın yardımcı olacağını okumuştum, bu yüzden mühürü kırdım. Tahmin edin ne oldu? Yine çöktü.
Şimdi soru şu: Çevrimiçi mağaza kartımı yine de kabul edecek mi, yoksa şansım yaver gitmedi mi? Başka ne yapabilirim?
İşlemci hızını düşürmek de işe yaramadı.
Vantilatörü maksimuma ayarlamak işe yaramadı ama biraz da olsa iyileşme sağladı.
GPU'yu yeniden boyamak da işe yaramadı.
Yeni bir kablo aldım ama o da işe yaramadı.
Direnç çubuğunu devre dışı bırakmak da işe yaramadı.
Şimdiden teşekkürler!
Bilgisayarımla ilgili çok ciddi sorunlar yaşıyorum.
RX 9070 XT ekran kartımın neden sürekli çöktüğünü anlamaya çalışarak bir yıl geçirdim; maalesef hala çöküyor ve iade de mümkün değil.
Aşağıdakiler yüklendi.
Biraz daha yüksek turbo basıncı ve TDP performansına sahip Ryzen 7 9700x
32 GB DDR5 Gskill Trident Neo 6000 MT
AMD B650 Eagle AX Gigabyte
850W Corsair tam modüler güç kaynağı
nzxt h9 Elite
1 TB NVMe M2 SSD
Soğutma, özel olarak tasarlanmış 360 mm + 240 mm'lik bir sıvı soğutma sistemi ile sağlanmaktadır.
GPU hala hava soğutucu ile birlikte.
İşlemci maksimum 70-80 dereceye kadar ısınıyor ki bu kabul edilebilir aralıkta.
Şimdi gelelim sorunuma.
Performansta en ufak bir artış olduğunda ekran kartı çöküyor; ekran kararıyor ve ardından bilgisayar ya yeniden başlatılıyor ya da hiç yeniden başlatılmıyor.
İlk başta kablolardan kaynaklandığını düşündüm, çünkü daha önce sadece bir Y kablosu kullanıyordum. İki adet 8 pinli kablo alarak sorunu çözdüm. Sonra, garip bir şekilde, bir süre sorunsuz çalıştı. Şimdi, yaklaşık bir haftadır, bilgisayar tekrar çöküyor. AMD Adrenalin olmadan, 9 Mart 2025 tarihli eski sürücüyü yüklemeyi denedim. Bununla birlikte, bilgisayar iki gün boyunca sorunsuz çalıştı, ancak bugün Valorant oynarken tekrar çöktü.
Bilgisayarım haftada yaklaşık 20 kez çöküyor.
Dürüst olmak gerekirse, bu saçmalıklardan bıktım; öte yandan, bana zaten ikinci bir yedek kart verildi...
Daha ucuz olan dizüstü bilgisayarlar gönderildi, ne yazık ki aynı sorun devam ediyor.
Bir yerde haritayı yeniden boyamanın yardımcı olacağını okumuştum, bu yüzden mühürü kırdım. Tahmin edin ne oldu? Yine çöktü.
Şimdi soru şu: Çevrimiçi mağaza kartımı yine de kabul edecek mi, yoksa şansım yaver gitmedi mi? Başka ne yapabilirim?
İşlemci hızını düşürmek de işe yaramadı.
Vantilatörü maksimuma ayarlamak işe yaramadı ama biraz da olsa iyileşme sağladı.
GPU'yu yeniden boyamak da işe yaramadı.
Yeni bir kablo aldım ama o da işe yaramadı.
Direnç çubuğunu devre dışı bırakmak da işe yaramadı.
Şimdiden teşekkürler!