Ryzen 7 5800x3d tavsiyesi?

teraskat

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, sistemim için 5800x3D ekran kartı almanın mantıklı olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Geçen yıl ekran kartımı RTX 5070 ile değiştirdim. Mevcut işlemcim Ryzen 5600X. Ancak, işlemcinin ekran kartını yavaşlattığını giderek daha fazla hissediyorum. 2K çözünürlükte (2560x1440) oyun oynuyorum. Performans artışının fiyatı haklı çıkarıp çıkarmadığından emin değilim. Özellikle mevcut fiyatlarla birkaç yıl daha AM4'te kalmakta sakınca görmüyorum. Herhangi bir tavsiye için çok minnettar olurum.

Sistem özelliklerim.

Windows 11 Home, AMD Ryzen 5 5600X 6 Çekirdekli İşlemci (3.70 GHz),16 GB RAM,NVIDIA GeForce RTX 5070 (12 GB), 2560x1440 çözünürlük.

Hangi oyunları oynuyorsunuz? 5800x3d tüm oyunlarda gerçek bir avantaj sağlamaz. Oyunlar yalnızca saat hızından faydalanıyorsa, biraz daha yavaş bile olabilir. 16 GB RAM'iniz de hafif bir darboğaz olabilir. RAM'inizin hızı ne kadar? Kontrol etmek için CPU-Z gibi bir program kullanın.
Ayrıca, hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? 12 GB VRAM'in darboğaza neden olması mümkün.
Daha detaylı bilgilere ihtiyacımız var.

Çözünürlüğü tamamen düşürün ve daha fazla kare hızı elde edip edemediğinize bakın. Eğer elde edemiyorsanız, işlemci daha fazla kare hızı sağlayamıyor demektir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri