MUMA
Kayıtlı Kullanıcı
Sanallaştırma ve oyun oynamak için bir bilgisayara ihtiyacım var (çoğunlukla bağımsız oyunlar, bazen de AAA projeler oynayacağım, ancak yeni çıkan oyunları oynayabilmem gerekmiyor). Bütçede 100 bin TL'ye kadar para toplamaya karar verdim:
1. Soğutucu yerine sıvı soğutucu takmaya değer mi? (İşlemcinin ısınabileceğini duydum ama undervolt yapmayı planlıyorum)
2. 5060 ekran kartını radeon 9060 xt ile değiştirmeye değer mi? (Büyük ihtimalle Linux kullanacağım, NVIDIA'nın sürücülerle ilgili sorunları olduğunu duydum ama bazılarından her şeyin yolunda olduğunu duydum ve performans açısından hangi kartın daha iyi olduğunu bilmiyorum)
3. Bileşenler kasama sığar mı? Teorik olarak sığmalılar ama bir şeyi yanlış hesapladığımdan korkuyorum.
- Intel Core i5-14600KF - İşlemci
- MSI B760 GAMING PLUS WIFI - Anakart
- Palit GeForce RTX 5060 Dual - Ekran kartı
- ADATA XPG Lancer Blade DDR5 16 GBx2 6000 MHz - RAM
- MSI SPATIUM M480 PRO 1000 GB - Depolama
- DEEPCOOL GamerStorm PQ850G - Güç Kaynağı
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE - Soğutma
- Cougar Airface Pure Pro
1. Soğutucu yerine sıvı soğutucu takmaya değer mi? (İşlemcinin ısınabileceğini duydum ama undervolt yapmayı planlıyorum)
2. 5060 ekran kartını radeon 9060 xt ile değiştirmeye değer mi? (Büyük ihtimalle Linux kullanacağım, NVIDIA'nın sürücülerle ilgili sorunları olduğunu duydum ama bazılarından her şeyin yolunda olduğunu duydum ve performans açısından hangi kartın daha iyi olduğunu bilmiyorum)
3. Bileşenler kasama sığar mı? Teorik olarak sığmalılar ama bir şeyi yanlış hesapladığımdan korkuyorum.