Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şifresiz Giriş Trendi, Daha Güvenli mi, Daha Riskli mi?
Büyük teknoloji şirketleri parolalara ve biyometriklere geçiyor. Parolaları terk etmek gerçekten daha güvenli mi yoksa sadece yeni bir riskler de doğuruyor mu? Şifresiz giriş trendi, daha güvenli mi, daha riskli mi?
Biyometrik verilerinizle oturum açmanın parolalardan çok daha güvenli olduğuna inanıyorum. Birisi gizlice parolanızı bulabilir ve bunu kullanarak cihazınıza ve çevrimiçi hesaplarınıza erişebilir. Bir kişinin biyometrik verileri onun kişisel izidir ve hiç kimse bunu öğrenemez veya bilmeye çalışamaz çünkü bu sizdedir.
Birisi siz uyurken parmak izinizi kullanabilir ve dijital dünyanıza erişebilir. Çoğu oturum açma işlemim için biyometrik oturum açmayı etkinleştirmiş olsam bile, bu her zaman 2FA ayarında parolaların etkinleştirilmesinin ikinci adımıdır.
Geleneksel parolayı kullanmaktan geçiş anahtarları ve biyometrik kullanmaya geçmeye başladım. Geleneksel paroladan daha iyi güvenlik sundukları için bunların daha güvenli ve kullanışlı olduğunu gördüm. Tek zorluk, çok yıkıcı olabilen biyometrik verilerdeki ihlaldir.