Sınav sırasında öğretmenle tartışmak?

semihcan

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba! Ben Üniversite öğrencisiyim.

Sınav sırasında öğretmenle tartışmak.webp

Bildiğiniz gibi, bir öğrenci için en kötü şey dönem içinde sınavlardan kalmaktır, özellikle de diğer derslerden 5 almışsa, 2 almak bile istemezsiniz, 5'ten düşük bir not almak ise hiç istemezsiniz.

Aynı sınava birkaç kez girip "A" (5) notu almaya çalışıyorum. Son derste öğretmen ilginç bir şey söyledi ve bu gerçekten de bana çok dokundu. Herhangi bir ürün geliştirmenin veya bir işletme yürütmenin içerdiği riskler hakkında konuşuyorduk. Bana birçok teorik soru sordu ve ben de buna bağlı olarak o kısma pek hazırlıklı değildim. Sınav bitmeden bana "A" notu vermek istemiyordu. O noktada, beklenmedik bir konuya geçtik: "Eğer pratikte bir kişi neredeyse her görevi zaten halledebiliyorsa, teori bu kadar önemli mi?" Argüman olarak, örneğin bir konuda teorik bilgisi olmayan herhangi bir uzmanın rutin görevlerini örnek göstermeye başladım. Bir engelle karşılaşır ve bir problemi çözmesi gerekir. Günümüz gerçekliğinde, Chat GPT veya Perplexity vb. kullanarak gerekli bilgiyi bulmak ve bir çözüm bulmak zor değil.
Öğretmenim ise şu yanıtı veriyor:
Teoriyi bildiğim için, bir probleme baktığımda, onu çözmenin mantıklı olup olmadığını veya tamamen çözümsüz olup olmadığını hemen söyleyebilirim.
Buna karşılık ben de bir karşı argüman sunuyorum:
Hayatta, bir şeyin aynı teorisyenlerin ve "maddi bilgiyi" bilen eğitimli kişilerin sözleriyle çözülemeyeceğini bilmeyen, ancak aniden yeni bir çözüm bulan veya bir keşif yaparak sorunu çözen birçok hikaye vardır.
Tabii ki öğretmen de karşılık olarak gülümsedi :) ve o anda gözlerimiz bir tartışma için parladı (en azından ben öyle anladım), ama o, bilge bir adam gibi, birkaç saatliğine daha fazla tartışmayı durdurdu ve şöyle dedi:
Bir dahaki sefere, teoriyi inceledikten sonra, bir teorinin varlığından veya bir şeyin imkansızlığından habersiz bir kişinin pratikte bunun tam tersini kanıtladığı durumlara örnekler verin.

Yani, anlaşmazlık şöyle:

"Teori 'bu imkansız' dese de, pratikte bunu bilmeyen bir kişi tam tersini kanıtlayarak yepyeni bir şey ortaya koydu."
Sizin fikirleriniz neler? Hangi argümanların sunulması gerektiğini düşünüyorsunuz? Kanıt örneklerine, durumun kısa bir tarihçesine ve "imkansızlık teorisi"ne sahip olduğunu iddia eden kişiye ihtiyacımız var. Bu kişi alanında uzman bir profesyonel olmalı.

Öğretmen haklı, siz ders çalışmak yerine TikTok ve Instagram'da hayatta kalanların hatalarından öğrendikleri başarı öykülerini okuyorsunuz.

TechFoumTR Blog Yazıları