Sizce hangi işlemci Ryzen 7 7700, Ryzen 5 9600X, Ryzen 7 9700X?

kurak_murat

Kayıtlı Kullanıcı
Bu 3 işlemci arasından seçim yapmanız gerekseydi, hangisini tercih ederdiniz?
  • Ryzen 7 7700
  • Ryzen 5 9600X
  • Ryzen 7 9700X
Fiyat açısından en cazip olanı kesinlikle 9600X, ancak en güçlüsü 9700X. 7700'e ancak kısmen ikna oldum, ama yine de listemde tutuyorum. 9600X ve 9700X işlemcilerini daha önce kullanan ve özellikle video düzenleme söz konusu olduğunda aralarındaki farkların kabul edilebilir olup olmadığını söyleyebilecek biri var mı?

Oyunlarda, iki işlemci arasındaki performans farkı çok büyük değil. 9700X'i tercih ederim, çünkü sanal makinelerle de çalışıyorum ve onlara 2-4 çekirdek (ideal olarak 6) atamak istiyorum ki diğer işler için de yeterli kapasite kalsın.

Ancak bu, belirli bir ek maliyet getiriyor. 7700, önemli ölçüde daha ucuz olmasına ve 6 yerine 8 çekirdeğe sahip olmasına rağmen, testlerde iyi performans göstermiyor.

Fiyatı önemli ölçüde daha yüksek olmasına rağmen yine de 9700X'i tercih eder miydiniz?

Özellikle uzun vadede mi?

Bahsetmeye değer bir diğer nokta: Şu anda sadece 16 GB'lık bir kitim var ve arızalı olma ihtimali yüksek.

Bu durum ek maliyetlere yol açabilir ve daha sonraki bir ram yükseltmesinde de aynı durum söz konusu olabilir.

Not: 7800X3D'yi bilerek listeye dahil etmedim çünkü saf performans açısından (oyun hariç) 7700'den neredeyse hiç daha hızlı değil, ancak daha pahalı.

Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi duymak isterim.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri