SolidWorks vb. kullanım için laptop tavsiyesi?

machile90

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar,

Makine mühendisliği öğrencisi olarak, daha önce geliştirme departmanlarında çalışmış biri olarak CAD konusunda oldukça deneyimliyim ve büyük montajları yönetebiliyorum. Sizce aşağıdaki ThinkPad P1 Gen 8 konfigürasyonu benim için uygun olur mu?

Eski nesil (7. Nesil) ile arasındaki fiyat farkı da çok büyük değil, bu yüzden en yeni modele bakıyorum. Fiyat önmli dğeil.

Teknik özellikler.
  • İşlemci: Intel Core Ultra 7 255H
  • GPU: NVIDIA RTX PRO 2000 Blackwell (8GB GDDR7)
  • ram: 32 GB LPDDR5X (CAMM2)
  • Depolama: 1 TB PCIe Gen5 SSD
  • Ekran: 16 inç 3.2K OLED Dokunmatik

Benzer bir model için yapılan bir incelemede, 32 GB RAM'in SolidWorks'te sürekli olarak yetersiz bellek uyarılarına neden olduğu iddia edildi.

Normalde 64 GB ile yapılandırırdım, ancak Lenovo 64 GB yükseltmesi için yaklaşık daha fazla ücret talep ediyor ki bu bütçem için çok pahalı. Dahası, bu cihaz yeni CAMM2 bellek standardını kullandığı için, daha sonra bağımsız bir yükseltme son derece pahalı ve elde edilmesi zor görünüyor.

Yoğun CAD kullanıcıları için sorularım.
  1. Bu kasada büyük montajlar için 32 GB gerçekten ciddi bir darboğaz mı, yoksa bu değer istisnai bir durum mu? (Yani, daha önce 32 GB RAM'e sahip Dell Precision'larla çalıştım ve sorunsuz çalıştığını gördüm).
  2. Eğer 64 GB benim kullanım senaryom için kesinlikle şartsa, yanlış dizüstü bilgisayara mı bakıyorum? Bu fiyat aralığında daha iyi bir iş istasyonu var mı, onu mu değerlendirmeliyim?
Zamanınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri