Son yıllarda oyun oynama oranlarının azaldığını fark ettiniz mi?

candmrbs32

Kayıtlı Kullanıcı

Son yıllarda insanların oyun oynama oranlarının azaldığını fark ettiniz mi?​

video oyunlarına olan ilginin azaldığı

Son on yılda, giderek daha az insanın oyun oynadığını açıkça fark etmeye başladım; bu hem çocuklar hem de yetişkinler için geçerli. Böyle bir "ekosistem" sadece benim çevremde mi oluştu, yoksa bu ülkemizde genel bir eğilim mi?

Örnekler vereceğim: Ben küçükken herkes konsol oynardı, tüm boş zamanlarını konsolda oyun oynayarak geçirirdi. Sonra PC çağı geldi ve neredeyse herkes bir PC aldı ve PC oyunları çağı başladı (disk değişimi vb.), ardından internet ve çevrimiçi oyunlar çağı geldi, genç yaşlı herkes tüm boş zamanlarında oyun oynardı.

Şimdi çevremde neredeyse hiç kimse oyun oynamıyor, zaman darlığı nedeniyle yetişkinlerin oynaması sorun olmazdı, ancak paradoks şu ki çocuklar, gençler ve hatta yaşlılar bile oynamıyor. Oynarlarsa, bu telefonda bir oyun ve konsol oynayan nadir kişiler için altı ayda bir hikaye oyunu oynuyorlar. 10 yıl boyunca neredeyse her gün farklı yerlerde oynuyorlardı ve klanda farklı yaşlardan insanlar vardı. 6. sezon çıktı ve kimse ilgilenmedi, insanlar kendilerini Twitch'te izlemekle sınırladılar, harika, gerçek bir savaş çıkıyor dediler ve bitti. Çevrenizde video oyunlarına olan ilginin azaldığını fark ettiniz mi yoksa sadece ben mi öyle düşünüyorum?

TikTok ve ucuz dopamin çağı geldi. Oyunlar zor, orada düşünmeniz gerekiyor.

Çünkü dijitalleşme her yerde. Eskiden internet gelişmemişti; Instagram, TikTok, YouTube ve bir sürü kanal yoktu. Oyunlar sıradandı. Eskiden tüm bunlar yeniydi, yeni bir eğlenceydi. Herkesin erişemeyeceği bir şeydi. Şimdi ise televizyonda bile oynayabileceğiniz tonlarca oyun var. Telefonda ise genellikle kolay
oyunlar, merak uyandıran bir eğlence olmaktan çıkıp günlük hayata dönüştü.