Tesla, Musk'a 29 milyar dolar tazminat ödedi

TechSpiker

Teknoloji Haberleri
Yönetici
Moderatör

Tesla, Musk'a 29 milyar dolar tazminat ödedi.​

Tesla, Musk'a 29 milyar dolar tazminat ödedi.webp

Tesla yönetim kurulu, Elon Musk'ı yönetimde tutmak için benzeri görülmemiş bir adım atarak, 96 milyon adet kısıtlı hisse senedinden oluşan 29 milyar dolarlık bir tazminat paketini oybirliğiyle onayladı . Bu karar, CEO'nun daha önceki maaş anlaşması olan ve Amerikan şirket tarihindeki en büyük anlaşmanın Delaware mahkemelerinde bir yıldan uzun süredir askıda kalması üzerine geldi. Yönetim kurulu üyeleri Robyn Denholm ve Kathleen Wilson-Thompson'a göre bu, son sekiz yıldır önemli bir tazminat almamış bir yönetici için "iyi niyetli" bir tazminat anlamına geliyor.

Devam eden bir hukuk mücadelesi​

Yönetim kurulunu bu olağanüstü kararı almaya iten bağlam, karmaşık bir hukuki anlaşmazlığa dayanmaktadır. Başlangıçta 56 milyar dolar olarak değerlendirilen 2018 tazminat paketi, Aralık ayında Delaware Yargıcı Kathaleen McCormick tarafından ikinci kez reddedildi. Yargıç, Tesla yönetim kurulunun tazminat planının adil ve hissedarların çıkarlarına en uygun olduğunu "gösteremediğini" öne sürerek anlaşmayı Ocak 2024'te iptal etmişti.

Tesla'nın avukatları, McCormick'in de vurguladığı gibi, ilk kararı bozmak için "geçerli bir usul dayanağı" bulamadı. Şirket, anlaşmazlığın "çözümüne ilişkin net bir zaman çizelgesi" olmaksızın, Delaware Yüksek Mahkemesi'nde yapılacak duruşmayı bekliyor.

Yeni tazminat paketi, Musk'ın hisse başına 23,34 dolarlık bir fiyattan 96 milyon Tesla hissesi satın almasına olanak tanıyor, bu da mevcut değeri 300 doların üzerinde. Bu iki fiyat arasındaki fark, toplam değeri yaklaşık 29 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Bu avantajdan yararlanmak için CEO'nun iki yıllık bir hak kazanma süresi boyunca şirkette sürekli olarak üst düzey bir liderlik rolü üstlenmesi gerekiyor.

Yönetim kurulunun mektubunda, özellikle "yapay zeka yetenekleri için savaş" ve yapay zeka mühendisliği sektöründe manşetlere çıkan milyonlarca dolarlık tazminat paketlerinin damga vurduğu bir dönemde, kararın "olağanüstü yetenekleri elde tutma ve motive etme" gerekliliği vurgulanıyor. Tesla yöneticileri, Musk'ın otomobil üreticisine kattığı "olağanüstü değerin" takdir edilmesinin önemini vurguladılar.

Piyasalar duyuruya olumlu tepki verdi ve Tesla hisseleri Pazartesi günü %2 değer kazandı. Bu olumlu günlük performansa rağmen, şirketin hisseleri yıl başından bu yana %18 değer kaybetti ve bu durum, şirketin giderek daha rekabetçi bir pazarda karşılaştığı zorlukları yansıtıyor.

Bu hamle, yönetim kurullarının üst düzey yöneticilerini elinde tutmak için bu kadar büyük alternatif paketlerle yasal engelleri aşmaya nadiren istekli olduğu Amerikan şirket yönetimi alanında önemli bir emsal teşkil ediyor.

Cümledeki küfürler değiştirildi.
Bu siyonist ne zaman ölecek acaba bu elemanı hiç sevmiyorum elon musk mudur nedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları