Herkese merhaba, yakın zamanda ilk bilgisayarımı topladım ve kurulum sırasında Bluetooth sorunuyla karşılaştım. Bilgisayar konusunda deneyimli bir kullanıcı değilim, bu yüzden herhangi bir şeyi yanlış açıklarsam lütfen kusura bakmayın. Bluetooth çalışmıyor. Cihazları (kulaklık, hoparlör) eşleştirmeye çalıştığımda, cihazlar bulunamıyor. Telefonum da bilgisayarı bulamıyor. Ancak Wi-Fi mükemmel çalışıyor.
Sistemim şu şekilde:
Asus destek sayfasından MediaTek Bluetooth sürücüsünü indirip kurdum ancak Windows, MediaTek sürücüsü yerine her zaman genel Microsoft sürücüsünü yüklüyor muhtemelen yürütülebilir dosya çalışmadığı için.
Aygıt Yöneticisi ("Bilgisayarımda ara") aracılığıyla manuel olarak yüklenen sürücüler
Genel Microsoft sürücüsünü kaldırdım ve hemen MediaTek sürücüsünü yükledim; ancak Windows yine de MS sürücüsünü yeniden yüklüyor.
Windows'ta otomatik aygıt yükleme devre dışı bırakıldı ve ardından sürücüler yüklendi. Sonuç aynı.
Komut satırı üzerinden pnputil denemesi: "Toplam sürücü paketi sayısı: 0"
Sürücünün setup.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmak: Bir UAC penceresi açılıyor, ancak onaydan sonra hiçbir şey olmuyor.
BIOS'ta Bluetooth etkinleştirilmiş durumda.
Bluetooth Destek Servisi çalışıyor (Durum: "Çalışıyor", Başlangıç türü: Otomatik)
Tüm Windows ve Asus güncellemeleri yüklendi.
Sistemim şu şekilde:
- Anakart: Asus TUF GAMING B650-PLUS WIFI
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500X3D
- GPU: Gigabyte RX 9070 XT
- ram: Corsair Vengeance 16GB DDR5-5200
- İşletim Sistemi: Windows 11 (64 bit, güncel)
Asus destek sayfasından MediaTek Bluetooth sürücüsünü indirip kurdum ancak Windows, MediaTek sürücüsü yerine her zaman genel Microsoft sürücüsünü yüklüyor muhtemelen yürütülebilir dosya çalışmadığı için.
Aygıt Yöneticisi ("Bilgisayarımda ara") aracılığıyla manuel olarak yüklenen sürücüler
Genel Microsoft sürücüsünü kaldırdım ve hemen MediaTek sürücüsünü yükledim; ancak Windows yine de MS sürücüsünü yeniden yüklüyor.
Windows'ta otomatik aygıt yükleme devre dışı bırakıldı ve ardından sürücüler yüklendi. Sonuç aynı.
Komut satırı üzerinden pnputil denemesi: "Toplam sürücü paketi sayısı: 0"
Sürücünün setup.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmak: Bir UAC penceresi açılıyor, ancak onaydan sonra hiçbir şey olmuyor.
BIOS'ta Bluetooth etkinleştirilmiş durumda.
Bluetooth Destek Servisi çalışıyor (Durum: "Çalışıyor", Başlangıç türü: Otomatik)
Tüm Windows ve Asus güncellemeleri yüklendi.