Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Videolar duraklatılıp tekrar başlatılıyor, ne yapmalıyım?

haaktas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarım, sanki boşluk tuşuna basılı tutuyormuşum gibi, tüm videoları sürekli durdurup tekrar başlatıyor.

Windows 11 Pro
işletim sistemli bilgisayarım videoları sürekli durdurup yeniden başlatıyor, bu da YouTube, Netflix ve yerel videoların oynatılamaz hale gelmesine neden oluyor. Ayrıca, herhangi bir şeye (örneğin internette) tıkladığımda, tıklanan nesnenin etrafında kırmızı veya siyah bir çerçeve beliriyor.

Şunları denedim:

• Tekrar başlat
  • klavye fişten çekildi
  • Fare fişten çekildi
  • Otomatik olarak bir şey yazılıp yazılmadığını kontrol etmek için Not Defteri'ni açtım hiçbir şey olmadı.
  • Xbox Oyunlar Çubuğu devre dışı bırakıldı
  • GeForce Experience kaldırıldı.
Bilgisayar özellikleri:

İşlemci: 11. Nesil Intel(R) Core(TM) i9-11900KF @ 3,50 GHz

GPU: RTX 3050

Depolama: 477 GB SSD

ram: 32 GB DDR4

Lütfen bana yardım edin, her şeyi denedim, ChatGPT ve Claude ai bile bir çözüm bulamadı.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim!

Belki de internet bağlantısı çok yavaş ve 'duraklatma' aslında yeniden yükleme anlamına geliyor.

Medyayı (video ve müzik) kontrol etmenin iki yolu vardır.

Bir yöntem klavye ve fare yoluyla, yani kullanıcı girişiyle gerçekleşirken, diğer yöntem medya kontrolleri yoluyla gerçekleşir.

Medya kontrolleri, uygulamalara neyin oynatıldığını bildirebilir ve uygulama oynatmayı duraklatabilir. Bu, hem Windows hem de Linux'ta standart bir özelliktir.

Örneğin, her yere KDE Connect kurdum. Linux için tasarlanmış olsa da Windows'ta da çalışıyor. Onunla, bir görüşme sırasında tüm cihazlarım duraklıyor. Hatta telefonum çaldığında kimin aradığını televizyonumda bile görebiliyorum ve aramayı herhangi bir cihazdan reddedebiliyorum. Bir aramayı cevaplarsam veya bir arama yaparsam, tüm oynatma (filmler ve müzik) duraklıyor. Telefonu kapattıktan sonra devam ediyor.

Yani sorun illa klavyeden kaynaklanmak zorunda değil, bazı uygulamalar arızalı olabilir ve sürekli olarak duraklatma komutları gönderiyor olabilir. Maalesef Windows'ta hangi uygulamanın bunu yaptığını nasıl görebileceğimi bilmiyorum.

Bu nedenle, görev yöneticisinde çalışan uygulamalara göz atın ve tarayıcınızda araç çubukları veya eklentiler gibi garip şeyler yüklü olup olmadığını kontrol edin.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri