Wifi özelliği olmayan eski bir bilgisayarı wifi erişim noktasına dönüştürebilir miyim?

enesvaral34

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,

Türkiye'nin gerçekten geri kalmış bir bölgesinde çalışıyorum, telefon sinyali yok ve ofisimde Wifi yok. Ayrıca bir Ar-Ge departmanımız da yok.

Ancak tüm bilgisayarlar ethernet portları üzerinden kablolu. Sistemimizi bozmadan herhangi bir fark edilir değişiklik yapmadan WiFi'yi kendim kurabilir miyim diye merak ediyordum.

Tam bir wifi yönlendirici satın almak istemiyorum. Bilgisayarımı bir adaptörle bir wifi erişim noktasına dönüştürebilir miyim? Bilgisayarım eski ve içinde yerleşik bir wifi özelliği yok. Bir bilgisayarı bir erişim noktasına nasıl dönüştüreceğime dair çevrimiçi kılavuzları denedim ancak ağ merkezimde bu seçenekler yok.

Veya telefonumu bilgisayarıma bağlayıp interneti bilgisayarımdan telefonuma aktarmanın bir yolu var mı? Tethering'in tam tersi diye düşünüyorum?

Windows 10 kullanıyorum.

Evet, WiFi özelliği olmasa bile eski bir bilgisayarı WiFi erişim noktasına dönüştürebilirsiniz. Bunu bir USB WiFi adaptörü kullanarak yapabilirsiniz. USB WiFi adaptörü, bilgisayarınızdaki bir USB bağlantı noktasına takılan ve WiFi ağlarına bağlanmasını sağlayan küçük bir cihazdır.

Eski bilgisayarınızı bir USB WiFi adaptörü kullanarak bir WiFi erişim noktasına dönüştürmek için şu adımları izleyin:

1-Bir USB WiFi adaptörü satın alın.
2-USB WiFi adaptörünü bilgisayarınıza bağlayın.
3-USB WiFi adaptörünün sürücülerini yükleyin.
4-Bilgisayarınızın ağ bağlantısı için ayarları açın.
5-“İnternet bağlantımı diğer cihazlarla paylaş” seçeneğini etkinleştirin.
6-Paylaşım yapılacak ağ olarak USB WiFi adaptörünü seçin.
7-Hotspot'unuza bir ad ve parola verin.
8-Değişikliklerinizi kaydedin.

Bu adımları tamamladığınızda eski bilgisayarınız bir WiFi erişim noktasına dönüştürülecektir. Diğer cihazlar daha sonra belirttiğiniz ad ve parolayı girerek erişim noktanıza bağlanabilir.

Lütfen erişim noktanızın hızının bilgisayarınızın internet bağlantı hızına ve USB WiFi adaptörünün hızına bağlı olacağını unutmayın. Yavaş bir internet bağlantınız veya yavaş bir USB WiFi adaptörünüz varsa, erişim noktanızın hızı sınırlı olacaktır.

Eski bir bilgisayarı WiFi erişim noktasına dönüştürürken aklınızda bulundurmanız gereken bazı ek hususlar şunlardır.

Bilgisayarınızın Windows 10 veya macOS gibi modern bir işletim sistemi çalıştırdığından emin olun. Daha eski işletim sistemleri USB WiFi adaptörlerini desteklemeyebilir.

Bilgisayarınızın, erişim noktası tarafından oluşturulacak ek trafiği kaldırabilecek yeterli RAM ve işlem gücüne sahip olduğundan emin olun.

Eğer internete bağlanmak için erişim noktasını kullanıyorsanız, bilgisayarınızı yetkisiz erişime karşı korumak için bir güvenlik duvarının etkinleştirildiğinden emin olun.

Umarım yardımcı olur!