Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Windows 11 ve WLAN?

tubidyfun

Kayıtlı Kullanıcı
Windows 11'i başlattıktan sonra artık hiçbir WLAN sinyali göremiyorum.

LINUX altında WLAN sinyalleri başarıyla eşleştiriliyor, dolayısıyla sorun ne yönlendiricide ne de bilgisayarda.

Dolayısıyla bu, Windows'ta bir ayar olmalı.

Ancak hangisi olduğunu bulamadım.

Kim tavsiye verebilir?

İlk adım olarak, kablosuz ağ adaptörünün ağ ayarlarını kontrol etmenizi öneririm, ayarların doğru olup olmadığını oradan kontrol edebilirsiniz. Ayrıca sürücüyü güncellemeyi de deneyebilirsiniz, bu genellikle sorunları çözer.

Sürücü sıklıkla hata durumunda takılı kalıyor.

1. Başlat düğmesine sağ tıklayın -> Aygıt Yöneticisi.
  2. Ağ bağdaştırıcıları bölümünü genişletin.
  3. WLAN adaptörünüzü bulun (üzerinde genellikle "Kablosuz", "Wi-Fi" veya "Intel/Realtek" yazar).
  4. Üzerine sağ tıklayın -> Cihazı devre dışı bırak. 5 saniye bekleyin.
  5. Üzerine sağ tıklayın -> Cihazı etkinleştirin.
Bu işe yaramazsa, sürücüyü yeniden yükleyebilir ve hızlı başlatmayı devre dışı bırakabilirsiniz.

WLAN sürücüsü de dahil olmak üzere tüm aygıt sürücülerinin Win11 kurulumuyla birlikte yüklendiğini varsayıyorum.

Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatmak sorunu çözmezse, görev çubuğundaki ağ simgesine
(muhtemelen bir dünya simgesi) tıklayın ve ardından düğmeye tıklayarak Wi-Fi'yi açın.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri