Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Windows 11 Pro Güncelleme Sorunu ve Kapanma Hata Mesajı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oflaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oflaz

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba sevgili arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde Windows 11 Pro (önceden yüklenmiş) yüklü yeni bir Lenovo dizüstü bilgisayar aldım ve kişiselleştirmeye çalışıyorum. Ancak, birkaç adımdan sonra, kapatmaya çalıştığımda bir hata mesajı belirdi. Sadece birkaç saniye sürdüğü için okunamadı.

Bugün kişiselleştirmeye devam etmek istedim ve ilk sorunlarla karşılaştım. Windows Güncellemelerini otomatik olarak ayarlayabiliyorum, ancak güncelleme seçeneği gri renkte (manuel olarak çalışıyor olmasına rağmen).

Bütün gün Google'da arama yaptım ve çeşitli önerileri denedim ama başarılı olamadım. Muhtemel sonuç dizüstü bilgisayar "bağımsız bir cihaz" olarak tasarlanmamış. Maalesef işletim sistemi seçme seçeneği yoktu. Daha önce Windows 11 Home kullanmıştım ve hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.

Dün, safça bir şekilde bilgisayarı normal hesap ile kurdum ve ancak bugün, sorunlar nedeniyle, bir yönetici hesabı oluşturup her şeyi yeniden kişiselleştirmeyi denedim.

Her şeyi silip yeniden yüklemek konusunda tereddüt ediyorum çünkü OpenOffice, Firefox gibi ihtiyaç duyduğum programlar zaten yüklü. Ayrıca, dünkü hesabı silersem (bunu başarabilirsem bile), tüm indirmelerin ve kurulumların kaybolacağını okudum. Yaşım ilerledikçe bu benim için artık o kadar kolay olmadığı için oldukça çaresizim.

Windows 11 Pro yüklü bir Lenovo dizüstü bilgisayar satın alınmış olmasından kaynaklanıyor. Pro sürümünde standart kullanıcının yönetici hakları yokken, Home sürümünde bu haklar mevcut. Bunun lisansla hiçbir ilgisi yok, lisans geçerli.

Maalesef, bu durumu sonradan düzeltmek oldukça zahmetli. En kolay yol, dizüstü bilgisayarınıza işletim sistemini yeniden yüklemek, şu anda yüklü olan programları tekrar indirmek ve yeniden yüklemektir. Bu biraz zaman alır, ama hepsi bu. Mevcut verileri (varsa) önceden bir USB belleğe kopyalayabilirsiniz. Bu, zaten tamamlanmış olabilecek indirmeler için de geçerlidir, çünkü bunlar hala İndirilenler klasöründe olacaktır.

Konuyu okuyanlar
7 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri