Windows güncellemesinden sonra ekranım daha karanlık oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zaferr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zaferr

Kayıtlı Kullanıcı
Dizüstü bilgisayarımda yakın zamanda bir Windows güncellemesi oldu ve o zamandan beri ekran parlaklığı eskisinden daha düşük. Ayarlardan parlaklığı en yüksek seviyeye getirdim, ayrıca Fn tuşunu da kullandım. Hiçbir şey değişmedi. Yeni bir pile mi ihtiyacım var? Pil ekran parlaklığını etkileyebilir mi? Eğer önemliyse, Lenovo marka bir oyun dizüstü bilgisayarım var.

Pilinizin bununla hiçbir ilgisi yok.

Bu, Windows güncellemelerinden sonra (özellikle Intel, AMD veya NVIDIA grafik kartlı dizüstü bilgisayarlarda) çok sık karşılaşılan bir sorundur. Güncelleme, uyarlanabilir parlaklık özelliklerini etkinleştirdiği, grafik sürücüsünü değiştirdiği veya güç ayarlarını değiştirdiği için ekran genellikle kararır; hatta parlaklığı ayarlar ve Fn tuşu aracılığıyla zaten maksimuma ayarlamış olsanız bile.

İşte en etkili çözümler – bunları sırayla deneyin.
1. Uyarlanabilir parlaklığı ve otomatik ayarlamayı tamamen kapatın (en yaygın neden)

• Ayarlar Sistem Ekran bölümüne gidin.
  • "Aydınlatma değiştiğinde parlaklığı otomatik olarak değiştir" seçeneğini (varsa) kapatın.
  • Sayfayı aşağı kaydırarak “Daha fazla ekran ayarı” seçeneğine gelin veya“ İçeriğe Uyarlanabilir Parlaklık Kontrolü” araması yapın ve otomatik olarak ayarlanan her şeyi devre dışı bırakın.
Eğer Intel grafik işlemciniz varsa (dizüstü bilgisayarlarda çok yaygın):
  • Görev çubuğundan veya arama çubuğundan Intel Grafik Komut Merkezi'ni (veya Intel UHD Grafik Denetim Paneli'ni) açın.
  • Ekran Güç bölümüne gidin ve “Ekran Güç Tasarrufu Teknolojisi” veya benzeri güç tasarrufu seçeneklerini devre dışı bırakın.
2. Enerji tasarruf planını gözden geçirin.
  • "Güç planı seçin" seçeneğini arayın ve "Yüksek performans" veya "Dengeli" seçeneğine geçin (güç tasarrufu modu değil).

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri