XAI, Grok 4.20 Beta Sürümünü Yayınladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aDam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

aDam

Only
Kayıtlı Kullanıcı
Model, chatbot'ta ücretsiz olarak kullanılabilir.

Beta Grok 4.20'yi 2025.webp

• xAI Başkanı Elon Musk, X etkinliğinde yaptığı açıklamada, grok chatbot'unun Grok 4.20 beta modeliyle güncellendiğini duyurdu. Tek bir istek, dört "uzman" tarafından işleniyor: Yapay zeka ajanları Lucas, Benjamin ve Harper ile araştırmalarını nihai bir yanıta dönüştüren "lider" Grok. Yan taraftaki bir çubukta her ajanın gerçekleştirdiği eylemler ve buldukları bağlantılar gösteriliyor.
  • Model şu anda test aşamasında ve ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Önceki sürümlerden farklı olarak, 4.20 "hızlı öğreniyor", bu nedenle şirket her hafta notlar içeren güncellemeler yayınlayacak, diye ekledi Musk.
  • Girişimci, Grok 4.20'yi 2025 sonbaharında piyasaya süreceğine söz vermişti, ancak sürüm ertelendi. O yılın Aralık ayında, Mystery Model kod adlı erken bir sürüm, Alpha Arena deneyine dahil edildi.
  • Sinir ağlarına her birine on bin dolar verildi ve Tesla, Nvidia, Google, Amazon ve diğer şirketlerin tokenleştirilmiş hisseleriyle işlem yapmaları istendi. İki hafta içinde, yalnızca Grok 4.20 portföyü %12,11'lik bir kazanç gösterdi. OpenAI, Google, xAI, DeepSeek ve diğerlerinin modelleri ise zarar etti.

Grok, veri arama ve yapılandırma konusunda belki de büyük şirketlerin piyasaya sürdüğü diğer tüm halka açık yapay zekalardan daha iyi bir yaklaşım sergiliyor. GPT'nin Gemini ve Grok'a kıyasla ne kadar acınası göründüğü de ilginç.

Ben alışamadım bu Grok yapay zekaya çok saçma geliyor bu Grok bana 3-4 tane yapay bot bana aynı anda cevaplar verebiliyor.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri