Yeni anakartların eski PCIe kartlarına bağlanmasının bant genişliği sınırlamalarını nasıl iyileştirebilirim?

cerkol01

Kayıtlı Kullanıcı
Sorunum şu ki bu yapıda iki GPU'ya ihtiyacım var. Biri PCIe x16 5.0, diğeri ise PCIe x16 3.0. PCIe 3.0 kartının en az 8GB/s almasını istiyorum, bu da anladığım kadarıyla şerit yapılandırmasının PCIe sürüm 3.0 veya üzeri için en az x8 olması gerektiği anlamına geliyor, veya PCIe 2.0 için x16, ki bunu herhangi bir modern anakartta bulmayı beklemiyorum.

Bu yüzden 3 PCIe yuvası olan bir anakart arıyordum.

1) x16 hızında çalışan bir adet PCIe x16 5.0.

2)PCIe_1'in bant genişliğini azaltmadan, M.2 yuvalarının sayısını 2'den düşük tutmadan veya SATA portlarının sayısını 4'ten düşük tutmadan en az x8 hızında çalışan bir PCIe x16 (≤5.0).

3)PCIe_2'nin şerit yapılandırmasını x8'den daha düşük bir değere düşürmeden bir PCIe (≥x4) (≥3.0).

Ben kendim çevrimiçi perakendecilerde stokta böyle bir anakart bulamadım. Açıklama kısmı burada sona eriyor.

Sorum şu arkadaşlar. Gördüğüm en yakın anakartlarda bir PCIe x16 5.0 ve x4'te çalışan iki PCIe x16 (≤4.0) olduğundan, bir PCIe x4 bağlantısını alıp aynı bant genişliğini korurken onu etkili bir şekilde daha yüksek bir şerit yapılandırmasına dönüştürmenin bir yolu var mı?

Örneğin: x4 hızında çalışan bir PCIe x16 4.0 -> adaptör/yükseltici -> x8 hızında çalışan bir PCIe x16 3.0 mı alsam?

Sunucu kartına veya çift işlemcili bir kuruluma ihtiyacınız olabilir. Çünkü masaüstü kartları CPU'nun PCIE şeritlerinden daha fazla PCIE şeridi oluşturmak için köprü kullanır ve bant genişliği sayıların gösterdiği kadar fazla değildir.