Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Yeni bir oyun bilgisayarı topluyorum ve bu sefer AMD'yi düşünüyorum.

bedri

Yeni Üye
Şu anki oyun bilgisayarım 9 yaşında ve yeni bir donanıma ihtiyacım var. Mevcut donanımlar:

İşletim Sistemi
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i7 @ 4.20GHz
Kaby Lake 14nm Teknoloji
RAM
32.0GB
Anakart
ASUSTeK COMPUTER INC. STRIX Z270E GAMING (LGA1151)
%1 Yonga Seti
Grafikler
Dell AW3418DW¼ (3440x1440@100Hz)
DELL U2412M (1920x1200@59Hz)
3071MB NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (EVGA)

AMD'yi hiç kullanmadım ama okuduğum kadarıyla oyun oynamak için en iyi yol bu. Ayrıca anakart ve CPU seçimleri beni çok şaşırttı ve burada bazı öneriler ve içgörüler edinebileceğimi umuyordum. Şimdiye kadar şunları düşünüyorum:

AMD Ryzen 7 7800x3d veya AMD Ryzen 9 7950x3d işlemci
GAGIBYTE X670 AORUS ELITE AX ATX Oyun Anakartı veya ASUS PRIME, TUF veya ROG Strix MB

Zaten bir Corsair AIO soğutucum var ve EVGA 1081 TI FTW 3'ümün nasıl dayandığını göreceğim ama muhtemelen bir 4080 alacağım

Her neyse, biraz tavsiye takdir edilecektir.

İlk yapmanız gereken bir bütçe belirlemek. Bir PC kurulumuna 10.000 dolar harcayabilirsiniz ve yine de "en son ve en iyi" bileşenlere sahip olmayabilirsiniz çünkü her şey kurulup çalışır hale geldiğinde yeni bir şey çıkmış olur. Benim tavsiyem, fiyat ve performansın "en uygun noktasına" göre kurulum yapmanızdır.

2.000 doların altındaki bir oyun kurulumu aşağıdaki gibi görünebilir:

Seasonic 750 W PSU 120 dolar
Ryzen 5 7600X 200 dolar
B650 anakart 175 dolar
AMD RTX 4070 ekran kartı 600 dolar
32 MB DDR5-6000 RAM 100 dolar
PCIe 4.0 SSD 2 TB 125 dolar
Kasa 100 dolar
Oyun monitörü 250 dolar
Oyun klavyesi ve faresi 100 dolar
Windows 11 200 dolar

Fiyatların sadece "tahmini" rakamlar olduğunu ve daha iyi fırsatlar yakalayabileceğinizi unutmayın. Sadece PSU'yu atlamayın. 10 yıllık garantili Seasonic Platinum sertifikalı bir PSU satın alın.

Ayrıca, "en iyi" OLED oyun monitörlerine 750 ila 1500 dolar daha harcayabileceğinizi unutmayın ancak buna değip değmediğini kendinize sormalısınız. Kişisel olarak, tabiri caizse "gözlerim artık ihtişamı göremiyor".

Gigabyte anakartlarını tercih ediyorum ancak bu sadece kişisel bir tercih olabilir. Bileşen uyumluluğunu belirlemek için anakartınızın uyumluluk listelerini okuyun. Ayrıca, anakartın bir ürün yazılımı yükseltmesi olmadan CPU'yu destekleyeceğinden emin olun.

Öne Çıkan Konular