Zenbook S16 donma ve mavi ekran?

erayyildirim

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar, ekonomik tarafını bir kenara bırakırsak, donan ve mavi ekran veren bir PC için 70 Bin TL gibi oldukça utanç verici bir rakam ödüyoruz. Sorunun çözülebilir olup olmadığını anlamak için bir yardıma ihtiyacım var, bilgisayar daha 20 günlük ve aldığımdan beri açma/kapama düğmesinden kapatmak zorunda kaldığım mavi ekranlar ve donmalarla karşılaştım, şimdi bu yeni yonga setiyle (AMD RYZEN 9 AI 370 HX) özellikle birçok kişinin bu bilgisayarlarda mavi ekranlar ve donmalarla karşılaştığını gördüğümden sorunu çözmenin mümkün olup olmadığını anlamak istiyorum.

Aldığım mavi ekranlar DPC_WATCHDOG_VIOLATION idi, ancak sorunun daha derinlerine inmek istiyorum çünkü bence bu bilgisayarlar fabrikadan kötü çıktığı için desteğin pek bir şey yapabileceğini düşünmüyorum, tüm bu insanların bu sorunu yaşaması ve desteğin bir şey yapabilmesi bana imkansız görünüyor.

Not: Bilgisayarı fiziksel bir mağazadan aldım ve iade etmenin mümkün olmadığını okudum, ancak arızalar için mümkün olduğunu, ancak bayan bunun mümkün olmadığında ısrar ediyor, yardımdan sonra bile bilgisayar donmaya ve mavi ekran vermeye devam ederse paramı geri alabilir miyim sizce?

Merhaba @erayyildirim, üründe üretim hatası varsa ve tamir edilmesi gerekiyorsa, online tarzı bir iade yapıp paranızı iade etmeleri pek mümkün değil, sorun şu ki, BT sorununda, sorunun cihazda mı, yazılımda mı ve/veya kullanımında mı olduğunu anlamak zor.
Size örnekler vereyim,
- Bilgisayar, elektriksel veya başka bir sorun olmadan hiçbir şekilde açılmıyor, bu durumda açıkça garanti kapsamında onarılması gerekir.
- Bilgisayar, orijinal olmayan bir güç kaynağına bağlandığı için açılmıyor, bu durumda kullanıcının hatasıdır ve bu nedenle satıcı ve üreticinin herhangi bir garanti sağlaması gerekmez.
- Windows düzensiz davranışlar sergiliyor, ancak herhangi bir donanım arızası bulunmuyor, bu bir garanti durumu değil

Nasıl olduğunu görelim, ancak herhangi bir kusur bulunmazsa geçerli olacak yasal bir çözüm yolu yoktur.
Değiştirmenize gerek yok ama canlı bir dağıtım deneyin, yani kurulum yapmadan USB bellek üzerinden bir sistem çalıştırın örneğin KaliLinux, veya Ubuntu USB üzerinden canlı format atmadan deneyin hata devam ediyor mu bakın eğer devam etmiyorsa sorun Windows ile alakalıdır.

TechForum.TR Trend