Dawnwalker oyununa başladım ilk izlenimlerim.

Dawnwalker oyunu hakkında bir incelem yazmak istedim. Dawnwalker oyun deneyimi hakkında ki yazım.

Öncelikle optimizasyon ve grafen hakkında konuşalım.

Oyuna girdiğinizde, sistem otomatik olarak kontrol edilir ve istenen ayarlar yapılır.

4K çözünürlük için varsayılan olarak orta ve DLS dengeli ayara getirildi. Ben de sırf eğlence olsun diye kare oluşturmayı kendim etkinleştirdim. Ama nedense x2, x4 vb. seçenekler arasında seçim yapma imkanı yok, bu yüzden orada nasıl çalıştığını veya hiç çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, çünkü Afterburner'daki FPS çubuğu, normalde kare oluşturmayı etkinleştirdiğinizdekinden farklı görünüyor.

Karşılaştırma için, oyun içindeki çubuk şöyle görünüyor.

Bu, varsayımsal Ronin filminde de böyledir; burada jenerasyonun çoktan aktif hale geldiği açıktır.

Dolayısıyla, sınırlı teknik bilgim nedeniyle nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikrim yok. Bir şekilde çalışıyor gibi görünüyor.

Güncelleme

Oyunu yeniden başlattım ve üretim sorunu çözüldü

Sonra farklı ayarları denedim ve dokular ile detayları yüksekte, diğer her şeyi orta seviyede tutmaya karar verdim. Ayrıca FPS'yi 80'e sabitledim, ancak yine de 120'ye ulaşmıyor, 95 civarında seyrediyor, ufak tefek takılmalar ve dalgalanmalar oluyor. 80'e sabitlendiğinde daha istikrarlı hissediliyor.

Bazen 60-70'e kadar düşebilir.

Kısacası, beklendiği gibi, bu grafiklerle optimizasyon çok iyi değil, ancak tamamen oynanamaz durumda da değil, bu yüzden takip edip göreceğim.

Resim bana özellikle güzel gelmedi, ama iğrenç de diyemem. İngilizce "vasat" kelimesi tam olarak uyuyor ve çok da akılda kalıcı değil.

Yüz animasyonları ve diğer şeyler de vasat. Ayrıca, oyun kumandasının klavye ve fareyle garip bir şekilde çalıştığını da ekleyeceğim. Örneğin, ekran görüntüsü almak istiyorsanız, klavyedeki bir tuşa basıyorsunuz. Oyun kumandasının çubuğunu hareket ettiriyorsunuz ve çalışmıyor. Genellikle sadece zıpladıktan sonra farklı tuşlara basmanız gerekiyor. Diyaloglarda, yön tuşlarına bastıktan sonra gecikme oluyor. Bunu diğer oyunlarda fark etmedim, bu yüzden oyun kumandasının sorun olduğunu sanmıyorum. Ama kim bilir.
Ara sahneler garip davranıyor. İlk başta oyun benim için kare hızını 30'a sabitledi. Sonra FPS'im dalgalanmaya başladı. Kısacası kafa karıştırıcı.
Oyun yüklenirken ara sahneleri devre dışı bırakma seçeneği eklemeleri harika olmuş. Keşke bunu daha sık görsek, çünkü birçok kişi bunu kalıcı olarak açık bırakmış durumda.

Şimdi de zorluk seviyesi ve dövüş sistemine geçelim. Zorluk seviyesini özelleştirebiliyorsunuz, bu da güzel ve keyifli bir özellik.

Düşmanların daha az canı olmasına rağmen daha agresif ve tehlikeli olmaları hoşuma gittiği için en yüksek seviye olan düello modunu denemeye karar verdim. Dürüst olmak gerekirse, oynarken yaklaşık yedi kez öldüm. Genel olarak dövüş sistemini beğendim; oyuncu olarak geliştirebileceğim yönler var, ancak hala alışmakta zorlanıyorum çünkü sadece savuşturma/blok değil, aynı zamanda savuşturma yönünü de seçmeniz gerekiyor. Örneğin, düşman soldan vurursa, blok tuşuna basıp sol analog çubuğu aynı anda sola doğru hareket ettirmeniz ve ardından tüm yönler için (sol, sağ, yukarı, aşağı) tekrarlamanız gerekiyor. Mükemmel bir blok yaptığımda gerçekten tatmin edici oluyor, ancak şimdiye kadar bu nadiren başıma geldi. Babamla dövüşü kaybettim ve köpeklerle zar zor başa çıktım. Temelde, her zamanki gibi beceriksiz bir oyuncuyum.

İşte benim beceriksiz denemelerim (her zamanki gibi, videonun yüklenmesi on deneme sürdü...).

Ancak çok fazla zorlanmak istemeyenler için, çok çeşitli zorluk seviyeleri ve varyasyonlar mevcut, bu nedenle eğer zorlanırsanız hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Madem popolardan bahsediyoruz, bu arada kılıç hala popoda asılı duruyor :)

Şu ana kadar atmosfer gayet iyi, her türlü kulübe, bir köy var, harita ortaçağ görünümünde tasarlanmış.

Notta Latince kelimeler bile buldum, Unik'teki derslerimden hepsini unutmuş olmam çok üzücü.

Aslında oyunu bu yüzden aldım. Görev sistemi ve zamanlayıcı. Evet, şu ana kadar sorun yok; ne yapmak istediğinizi seçebiliyorsunuz ve bu gerçekten fark yaratabiliyor. Ama beceri öğrenmek için zaman harcama fikrini sevmiyorum.

Bir görevde her şeyi barışçıl bir şekilde çözmeye çalıştım ve Vampirin hizmetkarlarından biri de barışçıl ve sakız çiğnemeyi seven biri çıktı. İyi adam, saygı duyuyorum. Umarım daha sonra iyiliğinin karşılığını verebilirim.

Biz kavga etmiyoruz, arkadaşlar, yaşıyoruz.

Vadi bir ide kadar büyük. Herkese yetecek kadar yer var.

Sonra, aslında, süre doldu ve kardeşi ayine göndererek vampir olmasını sağladılar.

Kendimi oldukça popüler madenlerde buldum. Oradaki ışıklandırma bazen çok güzel, yeşilimsi.

Sonra da vampir yetenekleri hakkında ufak tefek tavsiyeler vermeye başladı. Işınlanmalar elbette kısa ve komikti.

Ardından Brencis'e iki vuruşla hemen yenildim.

Onlar bana büyücülük öğrettiler.

Ve giriş bölümü sona erdi.

Yani oynamaya devam edeceğim, oyundaki dövüş sistemini öğrenmek istiyorum, hem burada hem de yarın çıkacak olan Onimus'ta eş zamanlı olarak çalışabileceğim.

Henüz çok az zaman geçtiği için yorumlara bakmak hâlâ anlamsız. Ama madem bakmaya karar verdim, işte burada.

%69 olumlu değerlendirme. Optimizasyon ve bazı kusurları göz önünde bulundurursak şaşırtıcı değil. Yani eğer görev odaklı aksiyon macera oyunlarının hayranıysanız, Under Black Flag'i denemenizi tavsiye ederim. Beğenmezseniz bırakın. Beğenirseniz, daha sonra satın alabilirsiniz veya Under Black Flag'e bağlı kalabilirsiniz. Yine de, bence piyasaya sürüldüğünde daha iyi bir iş çıkarabilirlerdi.
Dawnwalker oyunu hakkında bir incelem yazmak istedim. Dawnwalker oyun deneyimi hakkında ki yazım. Öncelikle optimizasyon ve grafen hakkında konuşalım. Oyuna girdiğinizde, sistem otomatik olarak kontrol edilir ve istenen ayarlar yapılır. 4K çözünürlük için varsayılan olarak orta ve DLS dengeli ayara getirildi. Ben de sırf eğlence olsun diye kare oluşturmayı kendim etkinleştirdim. Ama nedense x2, x4 vb. seçenekler arasında seçim yapma imkanı yok, bu yüzden orada nasıl çalıştığını veya hiç çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, çünkü Afterburner'daki FPS çubuğu, normalde kare oluşturmayı etkinleştirdiğinizdekinden farklı görünüyor. [b]Karşılaştırma için, oyun içindeki çubuk şöyle görünüyor. [/b] Bu, varsayımsal Ronin filminde de böyledir; burada jenerasyonun çoktan aktif hale geldiği açıktır. Dolayısıyla, sınırlı teknik bilgim nedeniyle nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikrim yok. Bir şekilde çalışıyor gibi görünüyor. [b]Güncelleme [/b] Oyunu yeniden başlattım ve üretim sorunu çözüldü Sonra farklı ayarları denedim ve dokular ile detayları yüksekte, diğer her şeyi orta seviyede tutmaya karar verdim. Ayrıca FPS'yi 80'e sabitledim, ancak yine de 120'ye ulaşmıyor, 95 civarında seyrediyor, ufak tefek takılmalar ve dalgalanmalar oluyor. 80'e sabitlendiğinde daha istikrarlı hissediliyor. [b]Bazen 60-70'e kadar düşebilir. [/b] Kısacası, beklendiği gibi, bu grafiklerle optimizasyon çok iyi değil, ancak tamamen oynanamaz durumda da değil, bu yüzden takip edip göreceğim. Resim bana özellikle güzel gelmedi, ama iğrenç de diyemem. İngilizce "vasat" kelimesi tam olarak uyuyor ve çok da akılda kalıcı değil. Yüz animasyonları ve diğer şeyler de vasat. Ayrıca, oyun kumandasının klavye ve fareyle garip bir şekilde çalıştığını da ekleyeceğim. Örneğin, ekran görüntüsü almak istiyorsanız, klavyedeki bir tuşa basıyorsunuz. Oyun kumandasının çubuğunu hareket ettiriyorsunuz ve çalışmıyor. Genellikle sadece zıpladıktan sonra farklı tuşlara basmanız gerekiyor. Diyaloglarda, yön tuşlarına bastıktan sonra gecikme oluyor. Bunu diğer oyunlarda fark etmedim, bu yüzden oyun kumandasının sorun olduğunu sanmıyorum. Ama kim bilir. [quote]Ara sahneler garip davranıyor. İlk başta oyun benim için kare hızını 30'a sabitledi. Sonra FPS'im dalgalanmaya başladı. Kısacası kafa karıştırıcı.[/quote] Oyun yüklenirken ara sahneleri devre dışı bırakma seçeneği eklemeleri harika olmuş. Keşke bunu daha sık görsek, çünkü birçok kişi bunu kalıcı olarak açık bırakmış durumda. Şimdi de zorluk seviyesi ve dövüş sistemine geçelim. Zorluk seviyesini özelleştirebiliyorsunuz, bu da güzel ve keyifli bir özellik. Düşmanların daha az canı olmasına rağmen daha agresif ve tehlikeli olmaları hoşuma gittiği için en yüksek seviye olan düello modunu denemeye karar verdim. Dürüst olmak gerekirse, oynarken yaklaşık yedi kez öldüm. Genel olarak dövüş sistemini beğendim; oyuncu olarak geliştirebileceğim yönler var, ancak hala alışmakta zorlanıyorum çünkü sadece savuşturma/blok değil, aynı zamanda savuşturma yönünü de seçmeniz gerekiyor. Örneğin, düşman soldan vurursa, blok tuşuna basıp sol analog çubuğu aynı anda sola doğru hareket ettirmeniz ve ardından tüm yönler için (sol, sağ, yukarı, aşağı) tekrarlamanız gerekiyor. Mükemmel bir blok yaptığımda gerçekten tatmin edici oluyor, ancak şimdiye kadar bu nadiren başıma geldi. Babamla dövüşü kaybettim ve köpeklerle zar zor başa çıktım. Temelde, her zamanki gibi beceriksiz bir oyuncuyum. İşte benim beceriksiz denemelerim (her zamanki gibi, videonun yüklenmesi on deneme sürdü...). Ancak çok fazla zorlanmak istemeyenler için, çok çeşitli zorluk seviyeleri ve varyasyonlar mevcut, bu nedenle eğer zorlanırsanız hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Madem popolardan bahsediyoruz, bu arada kılıç hala popoda asılı duruyor :) Şu ana kadar atmosfer gayet iyi, her türlü kulübe, bir köy var, harita ortaçağ görünümünde tasarlanmış. Notta Latince kelimeler bile buldum, Unik'teki derslerimden hepsini unutmuş olmam çok üzücü. Aslında oyunu bu yüzden aldım. Görev sistemi ve zamanlayıcı. Evet, şu ana kadar sorun yok; ne yapmak istediğinizi seçebiliyorsunuz ve bu gerçekten fark yaratabiliyor. Ama beceri öğrenmek için zaman harcama fikrini sevmiyorum. Bir görevde her şeyi barışçıl bir şekilde çözmeye çalıştım ve Vampirin hizmetkarlarından biri de barışçıl ve sakız çiğnemeyi seven biri çıktı. İyi adam, saygı duyuyorum. Umarım daha sonra iyiliğinin karşılığını verebilirim. Biz kavga etmiyoruz, arkadaşlar, yaşıyoruz. Vadi bir ide kadar büyük. Herkese yetecek kadar yer var. Sonra, aslında, süre doldu ve kardeşi ayine göndererek vampir olmasını sağladılar. Kendimi oldukça popüler madenlerde buldum. Oradaki ışıklandırma bazen çok güzel, yeşilimsi. Sonra da vampir yetenekleri hakkında ufak tefek tavsiyeler vermeye başladı. Işınlanmalar elbette kısa ve komikti. Ardından Brencis'e iki vuruşla hemen yenildim. Onlar bana büyücülük öğrettiler. Ve giriş bölümü sona erdi. Yani oynamaya devam edeceğim, oyundaki dövüş sistemini öğrenmek istiyorum, hem burada hem de yarın çıkacak olan Onimus'ta eş zamanlı olarak çalışabileceğim. Henüz çok az zaman geçtiği için yorumlara bakmak hâlâ anlamsız. Ama madem bakmaya karar verdim, işte burada. %69 olumlu değerlendirme. Optimizasyon ve bazı kusurları göz önünde bulundurursak şaşırtıcı değil. Yani eğer görev odaklı aksiyon macera oyunlarının hayranıysanız, Under Black Flag'i denemenizi tavsiye ederim. Beğenmezseniz bırakın. Beğenirseniz, daha sonra satın alabilirsiniz veya Under Black Flag'e bağlı kalabilirsiniz. Yine de, bence piyasaya sürüldüğünde daha iyi bir iş çıkarabilirlerdi.
Beğen
6
0 Cevaplar 0 Paylaşımlar 34 Görüntülemeler 0 Değerlendirmeler
Sponsorlu
Teknoloji Forum
Oyun Gündemi
Yükleniyor...
TechForumTR https://techforum.tr/sosyal