Intel'in 14A işlem teknolojisi değerlendiriliyor

Intel'in 14A işlem teknolojisi NVIDIA, AMD, Apple, Google, Microsoft, Qualcomm ve diğerleri tarafından değerlendiriliyor. Piper Sandler PC Gamer'ın yatırım bankası Piper Sandler'ın bir raporuna atıfta bulunarak bildirdiğine göre, çok sayıda teknoloji devi Intel'in 14A işlem teknolojisini değerlendiriyor ve çip üretmek için üreticiyle işbirliği yapma olasılığını göz önünde bulunduruyor.

Bu şirketler arasında Amazon, Apple, AMD, Google, Tesla, Microsoft, NVIDIA ve Qualcomm yer alıyor. Artan ilginin üç nedeni var:

Başarı oranı ve hata yoğunluğu da dahil olmak üzere, daha önce beklenenden çok daha iyi performans.
TSMC üretim kapasitesi yetersizliği.
Ürün yelpazesini çeşitlendirme ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çip üretme yeteneği kazanma arzusu.
Piper Sandler şunları söyledi:
“Şirketin, 2026 yılının sonuna ve 2027 yılının başına kadar bu ilgiyi kilit müşterilerle sözleşmelere dönüştürmesi ve 2028 yılına kadar üretim hacmini artırması gerekiyor.”
Intel CEO'su Lip-Bu Tan daha önce şirketin büyük dış müşteriler aradığını belirtmişti. Ön verilere göre, 14A çiplerinin üretimi beklenenden daha erken başlayacak.
Intel'in 14A işlem teknolojisi NVIDIA, AMD, Apple, Google, Microsoft, Qualcomm ve diğerleri tarafından değerlendiriliyor. Piper Sandler PC Gamer'ın yatırım bankası Piper Sandler'ın bir raporuna atıfta bulunarak bildirdiğine göre, çok sayıda teknoloji devi Intel'in 14A işlem teknolojisini değerlendiriyor ve çip üretmek için üreticiyle işbirliği yapma olasılığını göz önünde bulunduruyor. Bu şirketler arasında Amazon, Apple, AMD, Google, Tesla, Microsoft, NVIDIA ve Qualcomm yer alıyor. Artan ilginin üç nedeni var: Başarı oranı ve hata yoğunluğu da dahil olmak üzere, daha önce beklenenden çok daha iyi performans. TSMC üretim kapasitesi yetersizliği. Ürün yelpazesini çeşitlendirme ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çip üretme yeteneği kazanma arzusu. Piper Sandler şunları söyledi: [quote]“Şirketin, 2026 yılının sonuna ve 2027 yılının başına kadar bu ilgiyi kilit müşterilerle sözleşmelere dönüştürmesi ve 2028 yılına kadar üretim hacmini artırması gerekiyor.”[/quote] Intel CEO'su Lip-Bu Tan daha önce şirketin büyük dış müşteriler aradığını belirtmişti. Ön verilere göre, 14A çiplerinin üretimi beklenenden daha erken başlayacak.
0 Cevaplar 0 Paylaşımlar 13 Görüntülemeler 0 Değerlendirmeler
Sponsorlu
Teknoloji Forum
Oyun Gündemi
Yükleniyor...
TechForumTR https://techforum.tr/sosyal