RTX 3060 ve i5-11400F Sistem İçin Kaç Watt Güç Kaynağı Gerekli?

bozdag01

Kayıtlı Kullanıcı
ekran kartı gibi gelecekteki olası yükseltmeleri de hesaba katarak, ihtiyacım olan güç kaynağının watt değerini belirlemek için çeşitli güç kaynağı hesaplayıcıları kullanmayı denedim. Ne yazık ki, önerilen watt değeri hesaplayıcılar arasında farklılık gösteriyor ve bu da bana aslında ne almam gerektiği konusunda tamamen bilgisiz bırakıyor. Birisi 650W'lık, hatta daha iyisi 750W'lık bir güç kaynağı almamı önerdi.

Mevcut sistemim.

i5 11400f

Gigabyte B560M D3H

RTX 3060 12GB

32 GB ram (2 adet RAM modülü)

CPU soğutucusu

2 adet M.2 SSD

1 adet HDD

5 adet kasa fanı

Umarım biri bana bu konuda yardımcı olabilir.

Merhaba

Minimum ne büyüklükte bir güç kaynağına ihtiyacınız olduğunu hesaplamak oldukça kolaydır.

i5 11400F işlemci ortalama 65W TDP tüketir. Ancak, AllCore Turbo Boost modunda (PL2), güç sınırına henüz ulaşılmadığı sürece, 15 saniyeye kadar aralıklı olarak 121W'a kadar güç çekmesine izin verilir.

nVidia tarafından belirtilen RTX 3060 ekran kartının güç tüketimi 170W'a kadar çıkmaktadır.

Bu tür bir bilgisayardaki diğer bileşenlerin güç tüketimi genellikle ortalama 30W, maksimum 60W olarak tahmin edilebilir. Güç tüketimini daha da artıracak kadar çok sayıda sabit disk ve RGB LED'in takılı olması nadirdir.

CPU maks. 121W + GPU maks. 170W + geri kalan maks. 60W = maks. 351W

Bilgisayarınız tam yük altında maksimum yaklaşık 350W güç tüketir. Güç kaynağının asla tam kapasiteyle kullanılmaması veya aşırı yüklenmemesi gerektiğinden, 350W'tan daha fazla güç sağlayabilen bir güç kaynağı takmalısınız. En az "iyi" bir 450W güç kaynağı önerilir. İleride daha güçlü bir ekran kartı takabilmek için biraz daha fazla güce ihtiyacınız varsa, "iyi" bir 550W ila 650W güç kaynağı da takabilirsiniz.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri