Merhaba, muhtemelen burada binlerce benzer, hatta aynı soru daha önce sorulmuştur. Ancak, kendi özel durumumu ele almak istedim. Sorunum şu ki, bir süredir hangi oyunu oynarsam oynayayım Battlefield 1, Minecraft, League of Legends veya Terraria gibi çok fazla işlem gücü gerektirmeyen oyunlar bile neredeyse her zaman kare hızı düşüşleri yaşıyorum veya bilgisayarım yeterli performansı sağlayamıyor.
Maalesef, uyumluluk konusunda çok bilgili değilim. Sistemim AMD Ryzen 5 3500x 6 çekirdekli işlemci ve 16 GB ram'li NVIDIA RTX 3060'tan oluşuyor. İki sabit sürücümden birinde (C
sadece 5,46 GB boş alan varken, (D
sürücüsünde 1,1 TB boş alan var. Ancak, oyunlarımın ve dosyalarımın neredeyse tamamı C: sürücüsünde bulunuyor. Bu bilgisayarı epey zamandır kullanıyorum ve günümüzde mevcut olan 4K ışın izleme veya diğer özelliklerin hiçbirini elde edemeyeceğimi biliyorum. Ancak, sorunun ne olabileceği veya durumu gözle görülür şekilde iyileştirmek için ne yapabileceğim konusunda bazı ipuçlarınız olursa çok sevinirim. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, memnuniyetle sağlayabilirim. Her türlü yardım için teşekkür ederim, zaman ayırdığınız için teşekkürler!
Maalesef, uyumluluk konusunda çok bilgili değilim. Sistemim AMD Ryzen 5 3500x 6 çekirdekli işlemci ve 16 GB ram'li NVIDIA RTX 3060'tan oluşuyor. İki sabit sürücümden birinde (C