2013 MacBook Pro'da GPU Kernel Panic ve Çökme Sorunu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aras77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

Aras77

Misafir
Herkese merhaba. Birkaç gün önce bana 2013 model bir MacBook Pro verildi. Pil arızalı değil, ancak herhangi bir performans sınırlaması olmadan. Servis önerilir yazıyor. Her şey yaklaşık bir gün boyunca sorunsuzdu. Sonra bir oyun başlattım ve pilin durumu iyi olmadığı için MacSafe Connect'i kullandım. Birkaç saniye geçti ve MacBook'um çöktü. Ardından SMC dondu. SMC'yi sıfırladıktan sonra sisteme erişebildim ve bir GPU hata mesajı aldım. GPU'yu değiştirirken panik yaşandı.

Bu durum genellikle sadece MacSafe ile yaşanıyor.

Ama ne yazık ki, bu durum pillerde zaten yaşanıyor.

Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, lütfen sorun.

Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese merhaba. Birkaç gün önce bana 2013 model bir MacBook Pro verildi. Pil arızalı değil, ancak herhangi bir performans sınırlaması olmadan. Servis önerilir yazıyor. Her şey yaklaşık bir gün boyunca sorunsuzdu. Sonra bir oyun başlattım ve pilin durumu iyi olmadığı için MacSafe Connect'i kullandım. Birkaç saniye geçti ve MacBook'um çöktü. Ardından SMC dondu. SMC'yi sıfırladıktan sonra sisteme erişebildim ve bir GPU hata mesajı aldım. GPU'yu değiştirirken panik yaşandı.

Bu durum genellikle sadece MacSafe ile yaşanıyor.

Ama ne yazık ki, bu durum pillerde zaten yaşanıyor.

Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, lütfen sorun.

Şimdiden teşekkür ederim.
2013 MacBook Pro'larda özellikle harici GPU'lu modellerde GPU arızaları oldukça yaygın. MagSafe takıldığında güç tüketimi arttığı için sorun daha belirgin hale geliyor olabilir. Öncelikle panic loglarını incelemek lazım. Logları atma imkanın var mı?

Bir gün sorunsuz çalışıp oyun sırasında başlaması GPU'nun yük altında hata verdiğine işaret ediyor olabilir. Sadece günlük kullanımda değil, yük altında da test etmek lazım. Sıcaklık değerlerini kontrol ettin mi?

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri