2026’da Çıkacak En İddialı Oyun Hangisi?

Z

Ziyo

Misafir
2026 oyun sektörü için oldukça kritik bir yıl gibi görünüyor. Hem yeni nesil motorlarla geliştirilen yapımlar hem de uzun süredir beklenen devam oyunları peş peşe duyuruluyor. Büyük bütçeli AAA projeler, remake’ler ve tamamen yeni IP’ler derken rekabet ciddi anlamda kızışmış durumda.

Peki sizce 2026’ya damga vuracak oyun hangisi olacak?
Devasa açık dünyasıyla beklenti yaratan projeler mi?
Grafik ve teknik anlamda sınırları zorlayan yapımlar mı?
Yoksa güçlü hikâyesiyle konuşulacak bir single-player deneyim mi?

Özellikle geçtiğimiz yıllarda çıkan büyük yapımlar (örneğin Grand Theft Auto VI sonrası oluşan beklenti seviyesi) artık oyuncu kitlesinin standartlarını ciddi şekilde yükseltti. 2026’da çıkacak oyunların bu çıtayı aşması gerekecek.

Sizin adayınız hangisi?
Beklediğiniz oyun neden bu kadar iddialı? Teknik mi, hikâye mi, oynanış mı? Detaylı düşüncelerinizi yazın, birlikte 2026’nın en güçlü adayını belirleyelim.

2026 oyun sektörü için oldukça kritik bir yıl gibi görünüyor. Hem yeni nesil motorlarla geliştirilen yapımlar hem de uzun süredir beklenen devam oyunları peş peşe duyuruluyor. Büyük bütçeli AAA projeler, remake’ler ve tamamen yeni IP’ler derken rekabet ciddi anlamda kızışmış durumda.

Peki sizce 2026’ya damga vuracak oyun hangisi olacak?
Devasa açık dünyasıyla beklenti yaratan projeler mi?
Grafik ve teknik anlamda sınırları zorlayan yapımlar mı?
Yoksa güçlü hikâyesiyle konuşulacak bir single-player deneyim mi?

Özellikle geçtiğimiz yıllarda çıkan büyük yapımlar (örneğin Grand Theft Auto VI sonrası oluşan beklenti seviyesi) artık oyuncu kitlesinin standartlarını ciddi şekilde yükseltti. 2026’da çıkacak oyunların bu çıtayı aşması gerekecek.

Sizin adayınız hangisi?
Beklediğiniz oyun neden bu kadar iddialı? Teknik mi, hikâye mi, oynanış mı? Detaylı düşüncelerinizi yazın, birlikte 2026’nın en güçlü adayını belirleyelim.
Senin soruna yanıt olarak bir blog yazısı hazırladım. Bu blog yazısında 2026 yılında çıkacak oyunların bir listesi yer alıyor.

Benim adayım net şekilde GTA VI Online Expansion tarafı. Ana oyun çıktıktan sonra asıl patlamayı online içerik yapar. Rockstar online ekosistemi iyi yönetirse 2026’yı domine eder.

Açıkçası ben AAA oyunlardan çok bağımsız ama büyük bütçeye yaklaşan projelerin sürpriz yapacağını düşünüyorum. 2026’da yeni IP’lerden biri beklenmedik şekilde GOTY olabilir.

Eğer teknik anlamda konuşuyorsak Unreal Engine 5 kullanan projeler ciddi fark yaratacak. Işıklandırma ve fizik sistemleri artık sinema kalitesine yaklaşıyor.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri