2K monitör önerisi?

osmkaragz

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Bir model bile seçemiyorum, boyut bir yana. Çok da önemli olmayan küçük bir arka plan bilgisi vereyim. Harika bir HP 25x monitörüm vardı, 24,5 inç, 1920x1080 çözünürlük, 144Hz yenileme hızı, yüksek parlaklık, yükseklik ayarı ve kompakt ve sağlam bir standı vardı. Ancak yakın zamanda kazara bir darbe aldı ve kullanılamaz hale geldi. Yeni bir tane arıyorum. 2K bir monitöre geçmek istiyorum.

SORUNUN ÖZÜ:
2K çözünürlüğe geçmek istiyorum, ancak 24" mü yoksa 27" mi alacağımdan emin değilim. Monitörümü zamanımın %80'inde iş için kullanıyorum (çoğunlukla VS Code, internette gezinme ve biraz da Photoshop). Geri kalanında oyun oynuyorum. Ayrıca film de izliyorum. 27" bir monitöre ve 2K çözünürlüğe geçersem, tek farkın ekran boyutu olacağından, görüntü kalitesinin ise Full HD'li 24" bir monitörle aynı olacağından endişeleniyorum. 24" yeterli gibi görünüyordu ve 2K'nın daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip olacağı, bunun da her şeyi daha etkileyici göstereceği söyleniyor. Peki gerçekten öyle mi? Hiçbir yerde karşılaştırma bulamadım, bu yüzden benzer deneyimler yaşamış ve konu hakkında bir şeyler söyleyebilecek birinin olmasını umuyorum. Çok minnettar olurum.

Not: Aklınızda belirli modeller varsa, bütçem 20.000 TL'yi geçmemeli. 4K ve 32" monitörleri ise kesinlikle gereksiz oldukları için düşünmüyorum bile.

24 inç Full HD monitörden 27 inç QHD'ye geçtim ve bayıldım. Daha yüksek piksel yoğunluğu, daha büyük ekran boyutu ve daha kısa olması mükemmel.

Sonrasında 34 inç UWQHD'ye geçtim, kesinlikle muhteşem. Aynı yoğunluk, aynı yükseklik, sadece yanlarda 1/3 daha fazla.

27"/34" çözünürlükler için QHD/UWQHD'yi sırasıyla standart olarak kabul ediyorum. Bu çözünürlüklerde büyük bir diyagonal aynı şey değil.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları