Şu anda bir ekran kartı satın almayı düşünüyorum. RTX 5070 12GB ve RX 9070/XT 16GB modellerini değerlendiriyorum. Genel olarak Radeon kartlarını tercih ederim, ancak AMD ekran kartlarında bazı sorunlar olduğunu duydum. Bunlar arasında %1'lik düşük performans, oyun çökmeleri ve kare zamanı dalgalanmaları gibi şeyler yer alıyor. Görünüşe göre AMD GPU'lar özellikle yeni Forza Horizon 6'da etkileniyor, ancak NVIDIA kartları da etkileniyor. AMD kartının en büyük avantajı 16GB VRAM'i, ancak yukarıda belirtilen sorunlar nedeniyle tereddüt ediyorum. NVIDIA 5000 serisi kartların ayrıca yükseltme, kare oluşturma ve ışın izleme gibi daha iyi özelliklere sahip olduğu söyleniyor. Kartlar neredeyse aynı fiyatta, ancak 5070 Ti'ı 9070 XT'den daha pahalı olduğu için eliyorum.
Sadece oyun oynamak (şu anda Full HD, daha sonra belki 1440p) ve aynı zamanda verimlilik uygulamalarını kullanmak istiyorum. Hangi ekran kartını önerirsiniz ve bu sorunlar gerçekten AMD kartlar için de geçerli mi? Şimdiden teşekkürler ve iyi hafta sonları!
Sadece oyun oynamak (şu anda Full HD, daha sonra belki 1440p) ve aynı zamanda verimlilik uygulamalarını kullanmak istiyorum. Hangi ekran kartını önerirsiniz ve bu sorunlar gerçekten AMD kartlar için de geçerli mi? Şimdiden teşekkürler ve iyi hafta sonları!