50k'ya kadar PC montajı fiyatı aşmadan nasıl geliştirilebilir?

onurbal0134

Kayıtlı Kullanıcı

50k'ya kadar PC montajı​

Herkese merhaba. Önümüzdeki 5 yıl boyunca günlük işlerimde kullanabileceğim yeni parçalardan oluşan bir bilgisayar toplamam istendi. Böylece 30 sekmeyi açık tutup GTA 5'i rahatça oynayabilecektim.

Genel olarak şunları ekledim:
ryzen 5 5500
2x16gb 3200 mhz cl16-18-18 kingston fury
msi b550m pro vdh wifi
1660 super
ps deepcool 550w
m2 ssd 1tb kingston nv3
tower soğutucu
kasa rgb fanlarla 2-3k'ya kadar
hepsi yaklaşık 46-47k çıkıyor. Neler çıkarılabilir, neler eklenebilir, neler neyle değiştirilebilir, fiyatı aşmadan nasıl geliştirilebilir?

Böyle bir kartın artık bir anlamı yok, yakında sürücüsü de olmayacak, ne kadar pahalı olursa olsun, boşa giden paradan başka bir şey değil. Bence, en azından 6600 civarı bir kart düşünün, hatta kart hariç, entegre grafikli daha iyi bir işlemci, modern GTA entegre grafikleri de idare eder sanırım.

Ekran kartını da beğenmedim çünkü biraz eski. İlk başta 3060 12GB'a baktım ama fiyatı pahalı yeni 6600 ve 6600 xt bulamadım. Entegre işlemciyi düşünmemiştim.

Fiyatlar hakkında bir bilgim yok, uzun zamandır araştırmadım, teorik olarak işlemciyi Ryazan 3600'e değiştirebilir ve b450 için bir anakart alabilir ve tasarruf ederek daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.

Asrock B550 Phantom Gaming 4, RAM g.skill 32gb, MSI 4060ti (üçlü soğutucu, 8gb), m.2 Samsung 990 Pro 2tb.) Yani, muhtemelen işlemci şu anda bilgisayardaki en zayıf noktam, ama her şey çalışıyor - her şey çalışıyor. Bazı yerlerde 4K'da bile, bazı yerlerde ışın izlemeyle bile, her yerde olmasa da. Ama kimin umurunda. DLSS olsa bile. Zaten ayarlardaki neredeyse tüm kaydırıcılar maksimumda, yani şikayet etmek günah.

R5 2600 RX 580 16 GB RAM'im vardı ve tüm bunlar birçok harika oyunu mükemmel bir şekilde çalıştırdı. Valhalla, Far Cry 6 ve RDR 2 destekli GTA 5 gibi. Ek ayarlar dahil değil, ancak grafikler hala harika. Bu arada, bu donanım hala bende. Tamamen bir blok halinde monte edilmiş, sadece güç kaynağını değiştirmem gerekiyor, bir sorun var, bilgisayarın açılması uzun sürüyor, ve bir SSD arıyorum.

Montajı normal, ilk defa SATA gibi daha basit bir SSD alıp birkaç bin lira tasarruf edebilirsiniz. Kutulu işlemci alırsanız kuleyi çıkarabilirsiniz, normal olanı da olur ama yeterli olur.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları