İlk bilgisayarım için bileşenleri sipariş ettim. Bunların arasında Asus Dual 9060 XT 16GB da var. Genellikle voltaj düşürmenin sıcaklıkları düşürmek ve daha istikrarlı bir saat hızı elde etmek için faydalı olduğunu okudum. Bazıları da güç dalgalanmalarını daha iyi yönetmek için güç sınırını artırmayı öneriyor. Ancak bu, (güç sınırının artırılması nedeniyle kartın önerilen watt değerini aşması durumunda) voltaj regülatörlerine ve GPU kartındaki diğer bileşenlere zarar vermez mi?
Ekran kartının uzun ömürlü olması benim için önemli, ancak performans kaybı da istemiyorum. Bu da demek oluyor ki, voltaj düşürme yoluyla mutlaka daha fazla performans elde etmem gerekmiyor, öncelikle kartın ömrünü uzatmak istiyorum (kart normal performansıyla aynı performansı sunmaya devam etmeli).
Ekran kartımın voltajını düşürmeli miyim ve herhangi bir şeye zarar vermemek için nelere dikkat etmeliyim.
Ekran kartının uzun ömürlü olması benim için önemli, ancak performans kaybı da istemiyorum. Bu da demek oluyor ki, voltaj düşürme yoluyla mutlaka daha fazla performans elde etmem gerekmiyor, öncelikle kartın ömrünü uzatmak istiyorum (kart normal performansıyla aynı performansı sunmaya devam etmeli).
Ekran kartımın voltajını düşürmeli miyim ve herhangi bir şeye zarar vermemek için nelere dikkat etmeliyim.